Azt írja a Daily Mail, hogy egy Nae Wat Dao néven tevékeny, visszavonult gengszterből lett thai celebritásnak szöget ütött a fejébe a gondolat: jó lenne, ha többen figyelnének rá. Ezért kitalálta, hogy a Facebookon elindít egy élő videoközvetítést, és úgy tesz, mint a kamera előtt fejbe lövi magát, ez lesz a világszám.

Az ötlet rosszul sült el: bár a 25 éves férfi (eredeti nevén Makharin Phumsaart) élő adását egymillióan követték, a lövés után egy barátja azt közölte, hogy a jobb halántékán lőtte meg magát, de már jól van. Az exgengszter felesége úgy nyilatkozott, úton van hozzá a kórházba. 

Aztán kiderült, hogy hazugság az egész. A rendőrök ellenőrizték a történetet, és kiderült, hogy csak néhány horzsolást szenvedett. Őt magát pszichiátriára vitték, és illegálisan tartott fegyveréért még jól meg is büntetik.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.