Ha mindig is arra vágyott, hogy szellemek verjék fel legszebb álmából, és van felesleges 400 ezer fontja (kb. 158 millió forintja), akkor van egy jó hírünk az ön számára: a brit ingatlanpiacon nagyszerű lehetőség adódott, hogy megvalósítsa álmát – derül ki a Telegraph cikkéből

A 12 halószobás, viktoriánus stílusban épült Seafield House a szokatlan nevű Westward Ho! faluban, egy szikla tetején áll, és úgy már kívülről is alkalmasnak tűnik egy B-kategóriás horrorfilm forgatására. Az épülethez ráadásul olyan extrák járnak, mint az éjszakánként hallható fura zajok, vagy a rozoga ablakokból lelkesen integető idős hölgy szelleme. Legalábbis, ha elhiszi azt, amit a helybéliek pusmognak.

A hirdetés szerint az ingatlan átfogó felújításra szorul, ami a gyakorlatban abban nyilvánul meg, hogy falain jókora lyukak tátonganak, néhány szobába pedig belépni is veszélyes. 

A házat az 1880-as években nyári rezidenciaként építették egy Brinsley De Courcey Nixon nevű londoni bankát számára. A második világháború során aztán a Honvédelmi Minisztérium vette használatba tiszti szállásnak, majd egy darabig fogadóként funkcionált.

"A tulajdonost és néhány kíváncsiskodót leszámítva sok éve nem járt itt senki"

– jegyezte meg Andrew Trump, egy helyi ingatlaniroda vezetője.

Mint mondta, néhány szobában még megvannak a fogadós időszakból származó ágyneműk, a berendezési tárgyakból viszont jelentős hiány mutatkozik, mivel januárban három kamionnyi bútoron adtak túl egy árverésen.

Az elrendezéséről annyit lehet tudni, hogy a földszinten van a hall, az ebédlő, a nappali, a konyha és az egyik hálószoba, míg az első és a második emelet további hat, illetve öt hálószobát kínál. Ha további részletek is érdeklik, bővebben a Facebookon tájékozódhat róla.