Sam Chapman profi sminkes, és arra vállalkozott, hogy kisminkeli magát drága és olcsó termékekkel, és felteszi a kérdést a követőinek, meg tudják-e mondani, melyik arcára kente az olcsó vagy a drága sminktermékeket. Az egyik arcfelét 158 458 forintnyi termékkel pingálta ki, a másikat pedig 26 937 forint értékű sminkkel. A különbség csak órák elteltével válik szembetűnővé – annak is, aki azért sejtette, hogy a drágább, márkásabb termékek jobban mutatnak az arcon, mint akár a kínai boltos olcsó termékek. 

A sminkes a saját Pixiwoo nevű Youtube-videó csatornáján régóta oktatja a nőket a sminkelésről. A közösségi média oldalain tett közzé egy képet a szinte kétarcú önmagáról, amit közel egymillióan láttak. Arcának bal oldalára került a drága smink: a szemöldökére 6736 Ft értékű Anastasia Beverly Hills Brow Powder Duo, a szemhéjára Charlotte Tilbury Eyes to Mesmerise in Mona Lisa (8719 Ft) és Charlotte Tilbury Vintage Vamp Palette (15 048 Ft), a szemceruza Mac Eye Kohl in Teddy (5548 Ft) márkájú, a szempillaspirál Lancome Hypnôse Mascara (9115 Ft), bronzosítónak Delilah Sunset Matte Bronzert használt (13 473 Ft), továbbá Dior, Tom Ford és Sisley termékekkel sminkelte ki magát. 

Az olcsó termékeket szinte csak a Rimmel, Revlon és L'Oréal márkákból választotta, összességében a szájra került termékeken kívül mindegyikhez azt kommentálta, jobb a drágább:

  • a szemhéjra, a szemöldökre kent drága termékek azért jobbak, mert a nevesebb márkáknál jóval több színből lehet választani egy adott terméken belül,
  • a drágább szemhéjfestékekben több a pigment, és finomabbra őrölt port kínálnak,
  • a szemceruzáknál mindegy a márka, mert az olcsók közt is kapni jókat, amik nem húzzák a bőrt,
  • egy adott cég több márkájának terméke nem azt jelenti, hogy ugyanazt kapjuk csak más csomagolásban, ez különösen igaz a szempillaspirálra,
  • a drágább kőpúder hidratál is, és nem szárítja a bőrt,
  • 8 óra elteltével látszik csak igazán, hogy az olcsó smink gyakorlatilag kiszárítja a nők száját és szinte eltűnik az arcról. 

Az alábbi videón látható, hogy valóban más termékekkel festi ki magát, de ugyanazokkal az ecsetekkel, hogy a teszt tökéletes legyen. Annak ellenére, hogy sem a színek, sem a minőség nem egyezett a drága és az olcsó termékeknél, a végeredmény szerint az olcsó termékek csak rövidtávra jók, hosszú távon sokkal többet teszünk a bőrünkért, ha jó minőségű sminktermékekkel festjük ki magunkat.