A Mirror szerint a feltűnően csinos hölgyet úgy hívják, hogy Nidia Garcia, és már nagyon megbánta a dolgot. Ami teljesen érthető, hiszen a rendőrautóban végrehajtott, előre megfontolt szándékkal elkövetett villantás a karrierjébe került.

Ahogy az lenni szokott, a kép az interneten kötött ki, innen pedig már nem volt visszaút. A rengeteg megosztás miatt a hír a rendőrnő munkáltatójához, az escobedói rendőrséghez is eljutott. A pikáns szelfi [szerkesztőségünk megosztott a kérdésben, hogy ezt a képet tényleg magáról csinálta-e] miatt egyből felfüggesztették, és belső vizsgálatot indítottak ellene, de meg sem várta, amíg az lezárul. Annyira szégyellte magát, hogy inkább beadta felmondását.

Nidia Garcia később a Facebookon próbálta megvédeni magát, azt állítva, hogy valóban bevállalta a merész fotót, de nem ő volt az, aki feltöltötte az internetre.

Szeretnék elnézést kérni a helyi rendőri erőktől, illetve Escobedo városától az erkölcstelen cselekedet miatt, amit elkövettem. Mivel képtelen lennék feltölteni egy olyan fotót, mint ez, felháborítónak tartom, hogy mekkora károkat okoztak vele a két lányomnak, a férjemnek, a testvéreimnek és az egész családomnak. Ezennel elismerem, hogy nagy hiba volt pózolnom a képhez, de azt kérem, felejtsék el az egészet. Mindez hatalmas erkölcsi és lelki fájdalmat okozott, és szeretném, ha a közösség megbocsátana nekem. Mind emberek vagyunk, és követünk el hibákat

– fejtette ki a posztban.

Vallomása nem igazán érte el a kívánt hatást. Előkerült néhány másik félmeztelen fotója is, amelyeket aztán széles rétegek osztottak meg a közösségi oldalakon. A botránynak csak egy pozitív folyománya volt a számára. Elképesztő népszerűségét látva számos férfimagazin és gazdag üzletember kereste meg, hogy modellszerződést kínáljanak neki.