Ebben a maláj iskolában vámpírszellemek garázdálkodnak

2016.04.30. 11:32

A Sun szerint a középiskolában azután tört ki hisztéria, hogy a diákok és a tanárok sötét árnyak formájában megmutatkozó gonosz lelkeket látták. A Kota Baru régiót sújtó szellemjárást a helyi oktatási vezetők közbenjárására sámánok és egyéb vallási guruk próbálják megfékezni.

szellem
Fotó: Twitter

A helybéliek úgy sejtik, hogy a jelenségért a maláj folklórban pontianak néven ismert női vámpírszellemek a felelősök. A legenda szerint ők olyan nők lelkei, akik szülés közben vesztették életüket, majd visszatértek, hogy férfiakon vegyenek revansot.

A szellemjárásos hírek mögött vélhetően nem olyan diákok állnak, akik kreatív módon igyekeztek elkerülni a dolgozatírást. Legalábbis erre utal, hogy a SMK Pengkalan Chepa 2 középiskolában mintegy 100 tanár látott egy rejtélyes, fekete figurát. A viharos gyorsasággal eluralkodó pánik miatt az intézményt ideiglenesen be kellett zárni. Az újságírókat ugyan nem engedték be az épületbe, de a tantermekből állítólag vérfagyasztó sikolyokat lehetett hallani.

"Amikor megfogtam az egyik diákot, úgy éreztem, szokatlanul elnehezedik a karom"

– idézte fel Norlailawati Ramli. 

szellem2
Fotó: Twitter

Szegény tanárt valószínűleg kipécézték maguknak szellemek, mert aztán meg az a benyomása támadt, hogy valami csüng a teste bal oldalán, és fekete villanásokat is látott. Egy másik pedagógus pedig arról számolt be, hogy a fekete alak jelenlétében felpuffadt a feje.

A földhözragadtabb szakértők mindezek ellenére úgy gondolják, hogy a hisztériát nem a szellemek, hanem a diáklányokat érő stressz, a forró időjárás és az akut félelem veszélyes kombinációja váltotta ki.