tk3s swns cave man 02a

Ez a férfi visszaugrott bő 11 ezer évet

vik
2016.05.06. 14:36

Jake Newport egy 24 éves régésztanonc, aki most kezdte a mesterképzést. Most éppen hat hetet tölt a németországi Albersdorfban, hogy részt vegyen egy nem mindennapi régészeti kísérletben. A projekt lényege egyfajta időutazás, amely a mezolitikumba, vagyis az átmeneti kőkorszakba repíti a résztvevőket.

Tehát nagyjából 11500 évvel ezelőttre, amikor a legkorszerűbb tevékenységnek a vadászat és a gyűjtögetés számított. Newport a tudomány jegyében ősembernek áll.  Vagyis hat héten keresztül, önszántából visszautasít minden modern eszközt, és megtanulja az életben maradás művészetét, nélkülözve a mai technológiát és ruházati trendeket, mint például a cipőt.

Az egyetlen dolog, amit használatba vehet, az az esze. Ezzel kell túlélnie, miközben hitelesen eljátssza, hogy ő egy igazi barlanglakó, aki levadászási céllal közelít állatokhoz, és nem mellesleg kosarakat fon.

Saját kezűleg gyártott ágyon fog aludni, amelyet bőrökből rakott össze. Íjat és nyilat is készített, továbbá kovakővel is felszerelkezett, hogy túlélje azt a kegyetlen, vad világot, amely körülveszi őt. Szerencsére csak másfél hónapig kell kibírnia. 

Kipróbálná ezt?

  • 274
    Igen!
  • 203
    Nem!
  • 176
    Igen, de nem hat hétig, hanem rövidebb ideig.