Egy amerikai kuponos oldal, a Groupon igazán érdekes ajánlattal rukkolt elő azoknak, akik úgy gondolják, hogy anyák napjára, ami a világ számos országában csak most vasárnap lesz, jó ötlet saját kinyomtatott másukkal meglepni a kedves mamát. 

Az óriási akció keretében most 30 ezer dollár (8,3 millió forint) helyett 30 ezer dollárért (igen, nem írtuk el) készítik el a rólunk mintázott figurát, aki (vagy ami) biztosan nem beszél vissza, nem hoz rossz döntéseket és biztosan végigül bármilyen szappanoperát. Ugye hogy a nagy csokor virág, a wellness hétvége vagy az ékszer már nem is tűnik olyan jó ötletnek? 

A Daily Dot szerzője egyébként mintha nem lenne elragadtatva a lehetőségtől, de legalább egy jó lehetőség arra, hogy megtudja, mi is az uncanny valley. Ezt a kifejezést Masahiro Mori professzor alkotta meg arra a hipotézisre, hogy amint egyre inkább emberszerűbbek lesznek a robotok, úgy nő velük szemben a rokonszenvünk, de egy ponton túl, amikor már nagyon emberszerűek, egyszer csak bizarrnak, hátborzongatónak látjuk őket.  

Apropó rokonszenv, szavazza meg, hogy ön melyik celeb 3D-mását ültetné maga mellé a kanapéra?

Ön kiből rendelne 3D-változatot otthonra?