Az Antiques Roadshow egyik részében egy férfi egy elég furcsa agyagedényt vitt a műsorvezetők színe elé, hogy becsüljék fel annak értékét. Elmondta, hogy 300 dollárért vette és kíváncsi lett volna, hogy vajon mennyit érhet a szakértők szerint. A műsor ugyanis arról szól, hogy értékbecslők járják Amerikát, az emberek pedig megkérdezhetik őket, hogy szerintük mennyit ér valójában az értékesnek hitt otthoni holmijuk. A szakértők nézegették egy darabig az elég koszos, nyomokban csirkeszaros edényt, egy kicsit Picassohoz hasonlította az egyszerre bizarr és gyönyörű művészeti alkotást, majd kimondta az ítéletet:

50 ezer dollár, azaz majdnem 14 millió forint az értéke

A tárgy tulaja kis híján szívrohamot kapott, csak úgy, mint Betsy Soule, akit egyik ismerőse hívott fel, hogy látta azt a tévében azt a furcsán ronda tálat, amit még a középiskola alatt csinált a nő. Soule egyébként azóta sem lett híres művész, lovakkal foglalkozik. 

A műsor készítői miután tudomást szereztek a fiaskótól, módosítottak a becslésükön, de szerintük a középiskolás technika órás edény így is 3-5000 dollárt, vagyis több mint egymillió forintot ér.