A Daily Mail szerint Claudia Patricia Giraldo Ossát, a Villahermosa börtön igazgatóját egy kulturális események kérték meg a rabok, hogy ugyan már táncikáljon egy kicsit, ő meg felment a színpadra, és úgy rázta nekik a seggét, mintha nem lenne holnap. A szexre éhes elítélteknek nagyon tetszett a produkciója, a helyi hatóságoknak viszont már kevésbé, ezért fegyelmi vizsgálatot indul ellene.

Ahogy láthatja, az igazgatónő nem volt valami szívbajos. A nem éppen a biztonságos körülményeiről híres börtönben annak ellenére kezdett túlfűtött táncba, hogy egyetlen őr sem volt a közelben, és néhány elítéltnek még azt is megengedte, hogy vele rázzák a színpadon. 

Kollégái szerint Claudia Patricia Giraldo Ossa nem előre megfontolt szándékból cselekedett, mivel szokatlan színpadi performanszával csupán a rabok kérésének engedett. Ettől függetlenül szép kis balhé kerekedett belőle.

Az eset nem sokkal azután történt, hogy az ország új igazságügyi-minisztere, Jorge Londono rendkívüli állapotot hirdetett az ország börtöneiben a túlzsúfoltság, a droghelyzet és a szűnni nem akaró erőszak miatt. A fegyelmi vizsgálattal szembenéző börtönigazgató egyelőre nem reagált a körülötte tomboló botrányra.