A Mirror szerint egy texasi család járt így, és őket elég rosszul érintette a dolog, mivel a Dr. Pepperes palackban úszkáló rágcsálót (ami valószínűleg patkány volt) csak azután szúrták ki, hogy három éves gyermekük, Kayden ivott a kólából.

A nagypapa, John Graves egyből orvoshoz vitte a kisfiút, hogy megbizonyosodjon róla, elkapott-e valamilyen fertőzést, vagy más kórságot.

Azt akarom, hogy vizsgálják meg azt a patkányt, hogy kiderüljön, honnan jött, hogy került oda, és okoz-e valamilyen egészségügyi problémát, ami miatt aggódnunk kéne

– mondta el a férfi, aki egyúttal ügyvédhez fordult.

Bár a család néhány fotóval támasztotta alá szokatlan felfedezését, az internet népét nem sikerült maradéktalanul meggyőzniük. Egyesek úgy vélték, hogy a rágcsálóféle nem igazi, amit egyebek mellett abból szűrtek le, hogy túlzottan sárga a szeme, meg amúgy is, fel kellett volna oldódnia a maró hatású kólában.

Az állítólagos malőrrel kapcsolatban már a Dr. Pepper is megszólalt. Közleményük szerint gyártási technológiájuk elvileg kizárja, hogy idegen tárgyak kerüljenek a palackokba, de azért kivizsgálják az esetet.

Ha nem kamu az egész, az egyik lehetséges magyarázat az lehet, hogy a rágcsáló a palack nyakán keresztül jutott be annak belsejébe.

"Nincsenek csontjaik, csak porcaik, és képesek átpréselődni rajta"

– vélekedett Jay Neal, a Houstoni Egyetem élelmiszer-biztonsági szakértője.