Matthew Green 2010-ben, 26 évesen hagyta el szülei kenti házát, hogy meglátogassa egyik barátját Londonban, majd nyomtalanul eltűnt.

Később a a nyomozás kiderítette, hogy eltűnésekor nála volt az útlevele, születési anyakönyvi kivonata, jogosítványa, bankkártyája és egy nagyobb összegű készpénz is, illetve egy kártya, ami munkavállalásra jogosítja fel építkezéseken. Telefonját azonban hátrahagyta.

Az azóta eltelt hat év alatt Jim és Pauline Green egy percre sem nem adta fel, hogy újra lássák fiukat, és nemrég igazán örömteli hírt kaptak a helyi hatóságtól: a 32 éves férfit megtalálták, méghozzá Spanyolországban, írja a Daily Mail.

Örömük azonban hamarosan rémálommá vált, ugyanis a puszta tényen kívül, miszerint Matthew Green él, és Spanyolországban tartózkodik, semmilyen más információt nem hajlandó átadni nekik a rendőrség, a most már 32 éves férfi személyiségi jogaira hivatkozva.

Mindössze annyit lehet még tudni, hogy a férfi jelenleg szociális gondozásban van, ahova nem megfelelő állapota miatt került év elején. Akkor adott meg több nevet is, köztük a sajátját, így bukkant fel egyezésként a körözött személyek listáján. Személyazonosságát azóta ujjlenyomattal is igazolták.

A szülők teljesen kétségbeestek, hiszen így egyelőre semmi esélyük arra, hogy viszontlássák gyermeküket, aki valószínűleg segítségre is szorul. Anyja egy levelet írt neki, amit eljuttatott a madridi brit nagykövetségre, ám még arról sem kaphat információt, hogy Green megkapta-e azt.

Miközben várják, hogy a férfi hazatelefonáljon, úgy  döntöttek, felbérelnek egy magánnyomozót, hátha így végre megtudják, pontosan hol tartózkodik.