A közhiedelemmel ellentétben alacsony a kockázata annak, hogy valaki szex közben szívinfarktust kapjon. Mégis megtörténhet, a statisztikák szerint ez leginkább a férfiakat érinti: megcsalás közben, feltehetően a stressz, a bűntudat és a merevedést elősegítő tabletták együttállása befolyásolja negatívan a szív- és érrendszer megfelelő működését – írja Dr. Justin Lehmiller szexuálpszichológus a blogjában, a tíz elképesztő tények a szexről című posztjában. 

A szex alvás közben is ott van

A felsorolásban az is szerepel, hogy reggeli merevedése nemcsak a férfiaknak van, hanem a nőknek is: a csikló a REM fázisban szintén erektál, így reggelre valamivel nagyobb, mint napközben. A szexuális álmok hason fekve jönnek, feltehetően köze van ennek ahhoz, hogy a nemi szerveken nyomás van hason fekve. Éjszaka orgazmus is előfordulhat, Alfred Kinsey kutatásai szerint a nők 37%-nak van álmában orgazmusa, a férfiaknál ez a százalék sokkal nagyobb - az első magömlés legtöbbször éjszaka érkezik a kamaszfiúknál. 

A női test csodái

Egyes nők a mellek simogatásától, masszírozásától orgazmust élnek át, ennek a tudomány is utánajárt, és a kutatók azt állapították meg, hogy a mellek simogatásával az agyban ugyanaz a terület stimulálódik, mint amikor a hüvelyt, a csiklót és a méhnyakat ingerlik. A hüvely mérete átlagosan jóval rövidebb, mint a pénisz mérete átlagosan, továbbá, a csikló és a hüvely távolsága befolyásolhatja az orgazmuskészséget. Minél távolabb van egymástól két szerv egymástól, annál kevésbé valószínű az orgazmus csiklóizgatás nélkül – állítják a kutatók.

Az állatok is megélik az orgazmust

A szexuális izgalmat úgyis el lehet érni, ha különösebben nem csinálunk semmit, és velünk sem csinálnak semmit, a fantáziának köszönhetően könnyen izgalomba jöhet az ember. Ez biztosan csak az emberek képessége, az állatvilágban a szexualitás a létfenntartásért van, nem a testi-lelki kielégülésért. Az állatok is képesek orgazmusra, fizikailag is látható jelei vannak: egyes majomfélék orgazmus közben kifejezetten hasonló arcot vágnak, mint az emberek.