A Daily Mail szerint a rendőrök Florence Matheson crossville-i birtokának instálójában találták meg a 180 növényből álló ültetvényt. A Tennessee állambeli demokrata politikus azt állította, hogy gőze sem volt arról, hogy marihuána nő a telkén, mivel nem ő termesztette, hanem egy hajléktalanként élő vietnami hadirokkant, akit befogadott, ugyanakkor elismerte, hogy nem veti meg a füvet, és hetente két-háromszor szokott pöfékelni.

"Nem érzem túl rosszul magam amiatt, hogy megszegek egy rossz törvényt. Marihuánát szívok. Bűnös vagyok"

– fejtette ki Florence Matheson.

A beismerés azután történt, hogy a rendőrök közel 60 grammnyi fűre bukkantak a házában. A politikus elismerte, hogy a cucc az övé, de azt állította, hogy nem a pajtában lévő termésből származik, hiszen annak a létezéséről sem tudott.

Fájdalmakra kellett a fű 

A kongresszusi jelölt valószínűleg igazat mondott, legalábbis abból kiindulva, hogy veterán barátja, a 60 éves Stephen Michael Harrington tavaly három év próbaidőt kapott, mert 20 növényt nevelgetett egy másik házban. Erre utal az is, hogy a hadirokkant határozottan bizonygatta, hogy az asszony soha nem járt az istállóban, ahol meghúzhatta magát. 

"Az egyetlen dolog, amiben ez a nő bűnös, hogy segített egy rokkant veteránnak, aki elárulta a bizalmát"

– nyilatkozta a férfi.

Stephen Michael Harrington hozzátette, hogy csak saját használatra termesztette a füvet, ami nagy segítséget jelentett neki a katonai szolgálat során elszenvedett sérülés kapcsán jelentkező fájdalmak elviselésében.  

"Nem vagyunk Bonnie és Clyde"

A rendőség május 13-án tartott házkutatást Florence Matheson birtokán. A razzia során az istállóban bukkantak rá az ültetvényre, némi készpénzzel és egy fegyverrel egyetemben, de a házban is találtak olyan bizonyítékokat, amik az illegális termesztésre utaltak. A rendőrség nyilatkozata alapján a növények gyarapodását ugyanis egy vezeték nélküli megfigyelő rendszerrel lehet nyomon követni.

A kongresszusi jelölt szerint azonban a megfigyelő rendszer valójában egy kamu kamera volt, amivel a postaládája megrongálóit akarta távol tartani, és a rendőrök úgy akarják beállítani az egészet, mintha ők lennének Bonnie és Clyde, pedig ilyesmiről szó sincs.

Nem tagadja, hogy bűnös

Florence Matheson most azt mondja, ha vádat emelnek ellene, bűnösnek fogja vallani magát.

"Az emberek belefáradtak, hogy a politikusok hazudoznak, én pedig nem leszek hazug"
 

– ígérte az asszony, akinek esze ágában sincs felfüggeszteni kampányát, és a jövőben még keményebben akar küzdeni a marihuána legalizálásáért és dekriminalizációért.