Egy 77 éves kongresszusi jelöltnél nagyon sok füvet találtak

2016.05.23. 16:33

A Daily Mail szerint a rendőrök Florence Matheson crossville-i birtokának instálójában találták meg a 180 növényből álló ültetvényt. A Tennessee állambeli demokrata politikus azt állította, hogy gőze sem volt arról, hogy marihuána nő a telkén, mivel nem ő termesztette, hanem egy hajléktalanként élő vietnami hadirokkant, akit befogadott, ugyanakkor elismerte, hogy nem veti meg a füvet, és hetente két-háromszor szokott pöfékelni.

13241233 1163304253712103 3930183579216495100 n
Fotó: Facebook
"Nem érzem túl rosszul magam amiatt, hogy megszegek egy rossz törvényt. Marihuánát szívok. Bűnös vagyok"

– fejtette ki Florence Matheson.

A beismerés azután történt, hogy a rendőrök közel 60 grammnyi fűre bukkantak a házában. A politikus elismerte, hogy a cucc az övé, de azt állította, hogy nem a pajtában lévő termésből származik, hiszen annak a létezéséről sem tudott.

Fájdalmakra kellett a fű 

A kongresszusi jelölt valószínűleg igazat mondott, legalábbis abból kiindulva, hogy veterán barátja, a 60 éves Stephen Michael Harrington tavaly három év próbaidőt kapott, mert 20 növényt nevelgetett egy másik házban. Erre utal az is, hogy a hadirokkant határozottan bizonygatta, hogy az asszony soha nem járt az istállóban, ahol meghúzhatta magát. 

"Az egyetlen dolog, amiben ez a nő bűnös, hogy segített egy rokkant veteránnak, aki elárulta a bizalmát"

– nyilatkozta a férfi.

Stephen Michael Harrington hozzátette, hogy csak saját használatra termesztette a füvet, ami nagy segítséget jelentett neki a katonai szolgálat során elszenvedett sérülés kapcsán jelentkező fájdalmak elviselésében.  

CirrQl5WYAAkP8M
Fotó: Crossville Police Department

"Nem vagyunk Bonnie és Clyde"

A rendőség május 13-án tartott házkutatást Florence Matheson birtokán. A razzia során az istállóban bukkantak rá az ültetvényre, némi készpénzzel és egy fegyverrel egyetemben, de a házban is találtak olyan bizonyítékokat, amik az illegális termesztésre utaltak. A rendőrség nyilatkozata alapján a növények gyarapodását ugyanis egy vezeték nélküli megfigyelő rendszerrel lehet nyomon követni.

A kongresszusi jelölt szerint azonban a megfigyelő rendszer valójában egy kamu kamera volt, amivel a postaládája megrongálóit akarta távol tartani, és a rendőrök úgy akarják beállítani az egészet, mintha ők lennének Bonnie és Clyde, pedig ilyesmiről szó sincs.

34799E2500000578-0-image-a-4 1463871064413
Fotó: Crossville Police Department

Nem tagadja, hogy bűnös

Florence Matheson most azt mondja, ha vádat emelnek ellene, bűnösnek fogja vallani magát.

"Az emberek belefáradtak, hogy a politikusok hazudoznak, én pedig nem leszek hazug"
 

– ígérte az asszony, akinek esze ágában sincs felfüggeszteni kampányát, és a jövőben még keményebben akar küzdeni a marihuána legalizálásáért és dekriminalizációért.