IMG 2149

A barátnőm megkérdezte, hogy a kutya végigkarmolta-e az oldalamat

2016.05.26. 17:40

Dávid Petra 90 kilóról egy-másfél év alatt 55 kilóra fogyott le, de ha versenyez, 52 kg alá is lemegy a súlya. Túlsúlyos főiskolás lányból lett ő mostanra modell, Fitbalance-aranyérmes és személyi edző. Történetét ő maga írta meg nekünk, és fényképeket is küldött – olvassa el alább Dávid Petra történetét és nézze meg a fotókat!

Arról, hogy milyen volt az élete túlsúlyos lányként

Pár éve több, mint 80 kilós voltam, túlsúlyos, borzalmasan egészségtelen életet éltem. Buliztam, dohányoztam, zabáltam, és mindent megtettem azért, hogy ne kelljen semmit se sportolnom. Sose voltam igazából vékony alkatú lány, de a főiskolás évek alatt sikerült meghíznom.

Nem felejtem el, mikor barátnőm megkérdezte, hogy a kutya végigkarmolta-e az oldalamat, pedig csak a hízástól a csípőmön megpattant a bőr és striáim lettek.

A másik emlékem: mikor már egy hete nagyon fájt a térdem, a járás is nagyon nehézkes volt, elmentem ortopédiára, ahol az orvos azt mondta, hogy kezdjek el mozogni, fogyjak le, mert az ízületeim nagy terhelésnek vannak kitéve. Magamban teljesen felháborodtam, sose gondoltam magam igazából túlsúlyosnak.

Arról, hogy miért és hogyan kezdett fogyni

Aztán egy rossz kapcsolat hatására eleinte lett bennem egy olyan vágy, hogy megmutatom az exemnek, hogy le tudok fogyni, én is tudok jó nő lenni, hisz ezt oly sokat hallottam tőle is meg mástól is (hogy milyen szép lány lennék, ha lefogynék stb.), utána pedig inkább csak magamnak akartam megmutatni.

Elkezdtem edzeni, először nagyon nehezemre ment, utáltam, de szépen lassan megszerettem a mozgást, a rendszert, elkezdtem magamon látni a változást. Elkezdtem tudatosabban táplálkozni, utánaolvastam a helyes étkezésnek, 3 óránként ettem, elkezdtem zöldségeket enni, hiszen addig úgy kerültem őket, mintha méreg lenne számomra. Csomó ételt akkor kóstoltam meg először.

A dohányzásról leszoktam, rájöttem, hogy nem illeszthető bele az új, egészséges életembe.

Szeptemberben elmentem és beiratkoztam egy személyiedző-képzésre, pluszban fejembe vettem, hogy fitnesz-, bikinimodell szeretnék lenni, miután néztem a lányok képeit és vágytam arra, hogy nekem is ilyen alakom legyen.

A már megvalósult és a még megvalósulásra váró álmokról

Az álmok egy jó része már valóra is vált, hiszen Dávid Petra elkezdett készülni Berkes László edző segítségével a Fitbalance-ra, ahol arany minősítést is szerzett. Ezt írja a mostani testsúlyáról:

A verseny napján 51,5 kiló voltam, most olyan 55 kiló körül lehetek, bevallom, hogy ha nincs versenyidőszak, nem méregetem magam mindennap. Körülbelül 1-1,5 év volt, mire lefogytam. Igazából azt kell mondanom, olyan vagyok, mint az összes többi nő: örök elégedetlen.

A versenyformám, az a vékonyság nagyon tetszett, csak az hosszú távon tarthatatlan, az arra az időpontra készül. Szeretnék formásabb lenni, kicsit izmosabb, mert a sok kardiótól vesztettem izmot. És hát mindig van hova fejlődni!

Dávid Petrának van egy blogja és egy online főzőműsora is, mindezeket a Facebookján keresztül ön is megtekintheti. A jövőben szeretné folytatni az edzősködést, sőt, akár szívesen kiadna egy szakácskönyvet is.