Május a maszturbálás hónapja, ezért kihagyhatatlan idén is, hogy mindenki tudatosuljon, nem okoz gerincsorvadást, sőt, a szervezetre nagyon jó hatással van, ha rendszeresen napirenden van. A The Frisky egyenesen azt javasolja, hogy a nők is (!) minden nap maszturbáljanak. 

1. Segít az alvásban

A legtöbb ember jót alszik szex után, és nincs ez máshogy a maszturbálással sem: az oxitocin hormon telíti el a szervezetet maszturbáláskor is, ami segíti a szervezet izmait ellazulni. 

2. Enyhíti a fájdalmat

Szexuális izgalom közben csökkenhet, vagy teljesen el is múlhat a fájdalom, a menstruációs görcsökre jó hatással van a maszturbálás is, de a migrénes fejfájás igy elmúlhat az élvezéssel. 

3. Javítja a szív- és érrendszeri megbetegedéseket

A szív- és érrendszeri megbetegedések esélyét az orgazmus úgy csökkenti, hogy megdolgoztatja a szívet. Élvezés közben a szív annyi vért pumpál, mint amikor az ember félti az életét. A megnövekedett pulzusszám és a vér áramlása csökkentheti a kettes típusú diabétesz kockázatát. 

4. Erősíti a nemi szervek körüli izmokat

A rendszeres maszturbálás edzi a medencefenék izmait, az erős medenceizmok pedig jobban tartják a gerincet, és a csontok egészségének is jót tesz. 

5. Elűzi a stresszt

A szexuális élmény lelkileg feltölt, a rossz hangulatot elűzi, ezzel együtt a stresszt is. Ez is az oxitocin hormonnak köszönhető, aminek stresszoldó hatása is van, így a szexuális kielégülés érzésével a lélek és a test megnyugszik. Szó szerint.