Túl fontos tényező lett a Facebook egy Salt Lake City-ben található társasház életében, olyannyira, hogy a ház vezetése kiadta a parancsot az ott lakóknak, hogy

öt napon belül lájkolják a ház Facebook-oldalát, különben mehetnek, amerre látnak.

De ez még semmi, mert a háziúr azt is kitalálta, hogy a ház Facebook-oldalán bármikor megoszthatnak fotókat a házban lakókról és a hozzájuk érkező vendégekről.

Mindezeket a lakók ajtajaira tűzött levélben fejtették ki, aminek következtében az érintettek nyilván kiborultak, és a ház Facebook-oldalára emiatt egy halom negatív megjegyzés érkezett, köztük olyan is, amiben a ház vezetőségét a nácikhoz hasonlították.

Egy, a házban lakó férfi szerint a követelések sértik a jogait és a magánéletét:

Nem akarom, hogy kötelezzenek arra, hogy valakinek az ismerőse legyek Facebookon, illetve hogy meg is fenyegessenek, ha teszek eleget a kérésnek. Felháborító.

A ház vezetősége által kértek több kérdést is felvetnek, azon felül persze, hogy mennyire jogos ilyeneket kérni, illetve ilyenekre utasítani a lakókat. Például mi van, ha valakinek nincs Facebook-profilja, és nem is akarja, hogy legyen? A legfontosabb kérdés persze az, hogy mi a célja ennek az egésznek azon felül persze, hogy minden lakó elmeneküljön az épületből. Mert az tuti, hogy kötelező jelleggel és ilyen formában közösséget építeni teljes mértékben lehetetlen.

A ház Facebook-oldalát a botránynak köszönhetően már törölték. És gyanús, hogy a történtek után az ottlakók is hamarosan új lakást keresnek majd.

(forrás: Gawker /Vocativ)