A 7 éves Yamato Tanookát a múlt hét szombaton a szülei hagyták Hokkaido szigetének medvéktől hemzsegő erdejében, hogy megbüntessék rossz magatartása miatt. A Daily Mail szerint a kisfiú hat nappal később, péntek reggel találták meg egy katonai táborban, körülbelül négy kilométerre attól a helytől, ahol nyoma veszett.

A szülők először azt mondták, hogy gyermekük akkor tűnt el, amikor növényeket gyűjtöttek, de aztán elismerték, hogy büntetésből hagyták az út szélén, mert kővel dobálta a kirándulókat és az autókat. Szegény kisfiút több száz ember kereste, de csak péntek reggel akadtak rá.

Bár csak egy pólót és egy farmernadrágot viselt, és semmilyen élelem nem volt nála, a gyereknek nem esett komoly baja. A fagyos éjszakákat két matrac közé bújva töltötte a tábor egyik épületében, vizet pedig egy csapból szerzett magának. Mivel nagyon éhes volt, a rátaláló katona kenyeret és rizsgolyót adott neki, majd mentőhelikopter szállította kórházba. Apja egy nyilatkozatban közölte, hogy nagyon sajnálja a történteket.