Az egy dolog, hogy Budapesten is megugrottak az ingatlanárak, de még mindig örülhetünk, hogy nem kell San Franciscóban albérletet vadásznunk, ahol átszámítva akár egymillióért is elmegy egy átlagos garzon. Pontosan ezért döntött úgy a 25 éves Peter Berkowitz, hogy inkább egy doboz lesz az otthona havi 400 dollárért (112 ezer forint). 

A Washington Post talált rá a dobozos férfira, aki az egyik barátjának a nappalijában bérli a szekrénykét. Természetesen a japán kapszulahotelek adták az ötletet, van benne minden, és belülről egészen tágasnak is tűnik. Jó, ez talán túlzás, de kívülről sokkal nyomasztóbbnak hat. Berkowitz 1300 (364 ezer forint) dollárért gyártatta le a 2,4x1,3 méteres dobozt, amiben van egy franciaágy, asztalka, LED világítás és egy kis ablak is.

Kész otthon!

Peter Berkowitz egyszerűen nem talált rá a megfelelő lakásra, éppen ezért örül ennyire a dobozának. A chicagói egyetemen végzett, most szabadúszó illusztrátorként dolgozik, és már egyáltalán nem találta viccesnek a keresgélést. Jól jött a lyuk.  

Tényleg nem érzem, hogy ez rontana az életminőségemen. Észre sem veszem, hogy egy lyukban élek. 

A Washington Post oldalán még talál képeket a luxusdobozról.