A Sun szerint a texasi informatikus Brett Sanderst 212 dollárra (kb. 60 ezer forintra) vágták meg, mert autójával 15 km/órával lépte át a megengedett sebességet. A férfi nem tartotta jogosnak a bírságot, és annyira felhúzta magát, hogy szeretett volna visszavágni valahogy. Végül sikerült megtalálnia a legjobb megoldást: az összeget 22 ezer darab egycentes érmével fizette ki.

Nem veszélyeztettem senkit. A sebességem biztonságos volt a körülményekhez képest. Nem érzem úgy, hogy bárkinek is tartoznék valamivel

– háborgott hősünk az NBC5 tévécsatornának adott interjújában.

Bosszúja során a férfi gondosan ügyelt a részletekre: a jelentős mennyiségű aprót két vödörbe tette, amiket a „zsarolási pénz”, illetve a „rendészeti profit” feliratokkal látott el, és a bírósághoz robogott vele. Az épületben megkérdezte a jegyzőt, hogy rendezheti-e adósságát. Ezután nemes egyszerűséggel a pultra öntötte az egycenteseket, majd elsétált.

Bár a hivatalnokoknak nagyjából három órájukba telt, mire átszámolták az aprót, a szabályok nem tiltják, hogy valaki így tejeljen. Miután végezték, még szóltak is az informatikusnak, hogy kicsit elszámolta magát, mert 7,8 dollárral (2200 forinttal) többet fizetett a kelleténél.