London polgármestere úgy döntött, kitiltja a londoni metróból és a járművekről azokat a reklámokat, amelyek szorongást kelthetnek az emberekben, mert összehasonlítják a modellek külsejével a sajátjukat. 

Sadiq Khan polgármester hétfőn egy sajtóközleményben tette közzé, hogy többé senkit nem fognak nyomasztani a reklámokban megjelenő irreális, vagy egészségtelen testképek:

Két tinédzserkorú lány apjaként nagyon aggaszt az a fajta reklám, ami az emberekben és különösen a nőkben, szégyenérzetet kelt a testükkel kapcsolatban. Itt az idő véget vetni ennek! Senkinek nem szabadna frusztráltnak éreznie magát, miközben a buszon utazik, és irreális követelményekkel találja szembe magát a reklámok miatt. 

Ezt az egészet egyébként nem London polgármestere találta ki, hanem a londoni metró utasai, akiktől több panasz is érkezett 2015 márciusában, amikor a Protein World egy bikinis modell fotójával kérdezte, hogy

Készen állsz megmutatni a tested a strandon?

A plakátok többségét meg is rongálták és összefirkálták, a londoniak pedig petíciót indítottak azért, hogy eltüntessék a Protein World hirdetését.

Ezek szerint ha nem is azonnal, de most elérték, amit akartak – nem lesz több bikinis nő a londoni metróban.

(forrás: People)