Ha ön szeret borzongani, és már unja a hagyományos hoteleket, akkor a lehető legjobb helyen jár. Ugyanis mutatunk néhány kiadó kéglit, amelyben jó eséllyel számíthat lidérces álmokra.

A legtöbb hely már ránézésére is elég rémisztő, ráadásul a külsőségen túl olyan extrák járnak hozzájuk, mint a lelkesen kísértő szellemek, vagy az éjszakánként megmagyarázhatatlanul mozgolódó és csörömpölő tárgyak – legalábbis a szóbeszéd szerint. Az Airbnb-n egészen pazar kínálat várja a rettegésre vágyókat: amennyiben kellően erős az idegrendszere, aludhat akár hajdani ravatalozóban, vagy viktoriánus kórházban.

Mielőtt azonban még elmerülünk a Daily Mail cikkében felsorolt részletekben, szeretnénk tisztázni, hogy az említett természetfeletti jelenségeket érdemes egészséges fenntartásokkal kezelni. Ha egyetlen lidérc sem akad az útjába, ne minket hibáztasson!

Paranormális paradicsom Missouriban

A paranormális eseményekben gazdag múlttal rendelkező ház 1850-ban épült egy ismert orvos számára. Akkoriban ravatalozó és kórház működött a falai között, ami már alapvetőn magas horrorfaktort hordoz magában, ehhez jön még extra szolgáltatásként egy elhagyatott temető, ami hátsó kertben várja szeretettel az arra bóklászó bérlőt.  A leírásban külön felhívják a figyelmet, hogy a szellemek felbukkanása esetleges, de nem kizárható, így csak akkor foglalja le, ha tényleg tökösnek tartja magát, mert ha valami félelmes élmény hatására a távozás mellett döntene, nem térítik vissza a szobája árat. Íme a hely Airbnb oldala

Az őrület kamrája Yorkban

A nagyjából 600 éves ház szintén annak köszönheti kétes hírnevét, hogy a szóbeszéd szerint szellemjárás sújtja. Halloween idején nem feltétlenül találhat szabad helyet, mert ilyenkor megugrik a forgalom, de az ingatlan az év további részében is remek lehetőséget biztosít a majrézásra. Baljós hangulatához hozzájárul, hogy falait régi faburkolatok díszítik, ablakaiból pedig a helyi katedrálisra nyílik páratlan kilátás. 

Kísértetjárta hálókamra Tallistonban

A hálószoba egy hétéves Edward-kori gyerek világát kelti életre, méghozzá különösen hatásos módon. Az ódon bútorok, a nehéz függönyök, a fura díszletek és a sejtelmes megvilágítás miatt akár egy horrorfilm díszlete is lehetne. A hely hirdetése szerint a szobában felhalmozott korabeli játékok és könyvek nem a gyenge szívű vendégeknek valók, és ennek okába nem is nagyon szeretnénk belegondolni. Ha ennek ellenére mégis sikerülne elaludnia ebben a szobában, ne lepődjön meg, ha fura zajok verik fel legszebb álmából. 

Misztikus manor minnesotában

A ház nevében megérdemelten szerepel a jelző, hiszen egy szavazáson a legmisztikusabb háznak választották Saint Paulban. Már kívülről is olyan, mintha egy csapatnyi gonosz lélek tanyája lenne. További bónusz, hogy egy kísérteties erdő veszi körül, így ha ön szellemvadászként képzeli el a jövőjét, remek lehetőséget kínál kezdeti szárnypróbálgatásához. A házat éjszakánként sejtelmes megvilágításban láthatja, de azért belül is akadnak meglepetések. A hálószobában például egy falra akasztott jókora bölényfej igyekszik szavatolni, hogy a hideg futkosson a hátán. 

Kísértetjára hálószoba New Orleansban

A felületes szemlélő ebben a bérleményben bizonyára nem lát semmi ijesztőt, de azt beszélik, hogy a hálószobát egy kislány szellemével kell megosztania, aki az 1890-as évek óta gyakorta visszatér, hogy sárga ruhájában suhanjon át a helyiségen. Akik látták, azt mondták, hogy meglehetően bátortalannak tűnt. Ön elég merésznek érezné magát, hogy odavessen neki egy hellót?

Ex-kórház London központjában

A londoni belvárosban található lakást eddig ugyan elkerülték a fantomok, de ki tudja, lehet, hogy pont önnek lesz elsőként szerencséjére. Az mindenképpen mellette szól, hogy egykor Bethnal Green Infirmary néven viktoriánus kórházként működött, ezért nem tűnik teljesen elképzelhetetlennek a feltételezés, hogy elhunyt betegek lelkei ragadtak benne. A berendezése egyébként kifogástalan, amennyiben szereti az antik dolgokat, a 19. századi pajtaajtó biztosan elnyeri majd a tetszését.