A People magazin írja, hogy a Facebook bejelentett egy új funkciót, amelynek célja az öngyilkosságok számának visszaszorítása. A gyakorlatban ez úgy fog működni, hogy a felhasználók megjelölhetik azokat a posztokat, amelyek arra utalnak, hogy ismerősük kárt akar tenni magában, vagy öngyilkosságra készül.  

A bejelentéseket vizsgáló csapatot előre felkészítik, hogy kezelni tudják a helyzetet, így megelőző információkkal láthatják el, vagy a megfelelő segélyvonalhoz irányíthatják az érintetteket.

Az emberek nagyon szeretnének segíteni, de gyakran nem tudják, hogy mit mondjanak, mit tegyenek, vagy hogyan segítsenek a barátaiknak

– mondta Vanessa Callison-Burch, a projekt termékmenedzsere.

A Times a hír kapcsán megjegyezte, hogy az öngyilkosságok száma 30 éves rekordot döntött az Egyesült Államokban. A legtöbb áldozat a nők és a középkorú amerikaiak közül került ki.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.