Az egész olyan, mint egy film, pedig tényleg megtörtént. A Jezebel szerint Joanne Barnaby június 10-én Joey nevű kutyája társaságában gyűjtött gombákat a kanadai vadonban, és már visszafelé tartott az autójához, amikor szembetalálkozott egy agresszív farkassal.

A hevesen morgó állatot a kutyája próbálta elüldözni, de nem tudta megfutamítani, ráadásul az pont úgy helyezkedett, hogy képtelen volt eljutni a kocsijához. Bár a farkas öregnek és gyengének tűnt, elég kitartónak bizonyult, mert ezután 12 órán keresztül járt a nyomukban. Szegény nőt közben annyira összecsipkedték a szúnyogok, hogy kis híján belebolondult a viszketésbe. Ha mindez nem lett volna elég, csupán egy sör volt nála, étel viszont egyáltalán nem, és viharos gyorsasággal uralkodott el rajta a fáradtság.

A fordulópont a hajnali órákban jött el, amikor a nő egy medve hangjára lett figyelmes, amire mintha egy kölyök válaszolt volna. Ekkor ugrott be neki az ötlet, ami valószínűleg megmentette az életét.

Rájöttem, hogy az anyamedve talán megtámadná a farkast, ha úgy érezné, hogy fenyegetést jelent

– idézte fel Joanne Barnaby.

A nő ezután abba az irányba kezdett sétálni, ahonnan a kölyök hangját hallotta. A terv kétségtelenül veszélyes volt, de legalább működött. Nagyjából 20 perc múlva egy nagy reccsenést hallott a háta mögül, amit egy medve és farkas küzdelmére utaló hangok követtek. Üldözőjével már nem is találkozott többet.

Később egy tóval vizével oltotta szomját, majd a reggeli órákra sikerült visszajutnia az autójához, ahol összetalálkozott a barátaival és a keresésére induló mentőalakulatokkal.