2016. június 17-én, hajnali négykor két, 15 éves fiú mászott át a blackpooli Pleasure Beach vidámpark kerítésén, mit sem törődve a kihelyezett biztonsági kamerákkal, írja a The Sun. Nem tudni, hogy a sorbaállást akarták elkerülni, vagy csak nem bírták kivárni a nyitást, de a jelek szerint ellenállhatatlan vágyat éreztek egy kis hullámvasutazásra.

A srácok előbb betörtek az irányítóterembe, majd beindították a Blue Flyert, amelyen nagyjából fél órán keresztül, kettesben múlatták az időt.

A tinik közben megéhezhettek, mert a hullámvasutazást követően a vidámpark büféjébe törtek be, ahol szétdobáltak egy csomó kaját. Bár tevékenységüket végig rögzítették a kamerák, a biztonsági őrök nem igazán álltak a helyzet magaslatán, mivel az eseményekből eddig a pillanatig semmit sem vettek észre. Konfrontációjukat követően a srácok menekülőre fogták a dolgot, de az őrök kihívták a rendőröket, így egyiküket a helyszínen elfogták.

Még azelőtt sikerült beindítaniuk a játékot, hogy a biztonsági őrök 4 óra 50 perckor felfedezték őket. A térfigyelő kamerás felvétel alapján úgy gondoljuk, hogy legfeljebb 30 percet tölthettek rajta

– nyilatkozta a vidámpark szóvivője.

A szóvivő szerint a biztonsági őrök a nap 24 órájában járőröznek a parkban, de azt ígérte, hogy mostantól tovább fokozzák éberségüket.

"Megölhették volna magukat. Miért kószáltak kint az éjszaka közepén? Hol voltak a szüleik?"

– szólt hozzá a témához David O'Hara blackpooli tanácsos.

Az elfogott fiú egyébként viszonylag olcsón úszta meg a kalandot, csak jelképes büntetést kapott a rendőrségtől.