Több, hasonló sorsú társával is szemétkedtek már a BKK sofőrök, többek között ezért is osztotta meg a Facebookon Fenyvesi Zoltán, hogyan akarta lerázni egy buszvezető.

A tiszta szívvel című film egyik főszereplője csütörtökön délelőtt várt a 33-as buszra a Hengermalom utcai megállóban. Amikor megérkezett a járat, a sofőr kiszállt és azt kérdezte a fiútól, hol a kísérője, mondván anélkül nem utazhat a buszon. Fenyvesinek kísérője nem volt, viszont ilyen szabály sem létezik.

... ő felszállt én pedig megfogtam a busz ajtaját, hogy már pedig addig innen senki nem megy sehova ameddig én nem szállok fel. Ő beült a kormányhoz én pedig megkérve az utasokat felszálltam a buszra. Ezután legalább 10 percig álltunk a megállóban addig mindenki síri csöndben várt, majd a sofőr közölte, hogy ez az utolsó alkalom, hogy elvisz mindezt olyan hangsúllyal mintha ő tenne szívességet, hogy ezúttal kivételt tesz.

Útközben felhívta a BKK Fődiszpécserét, aki szerint sem kell a kerekesszékes utasoknak kísérővel közlekedni és a sofőr helytelenül járt el. Ugyanezt mondta Fenyvesinek az a BKV ellenőr is, aki később felszállt a buszra.

... ezek után őt is megkértem, hogy ezt a sofőrnek is mondja el arra már csak annyit mondott, hogy nem lehet zavarni vezetés közben amire azt mondtam, hogy én arra gondoltam, majd akkor amikor a megállóban vagyunk. Erre ő már csak zavartan elnézett más felé én pedig a megállóba érve “leugrottam” a buszról. Mivel se lejjebb nem engedte az oldalát, se a rámpát nem nyitotta le a sofőr.

Fenyvesi Zoltán a Velvetnek azt mondta, hogy nem kívánja a sofőr fejét, hiszen ha mindenkit kirúgnának, aki nem tud valamit, ebben az országban csak munkanélküliek lennének.

„A történteket is azért osztottam meg, mert egyre több társamtól hallottam, hogy ugyanúgy jártak, mint én. Van olyan ismerősöm, akit csak azért nem engedtek felszállni a buszra, mert motoros kerekesszéke van.″

Fenyvesi még ma jelenti az esetet a BKK ügyfélszolgálatán. Kérdéseinkkel mi is megkerestük a BKK sajtóosztályát, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük.