Egy maroknyi új-zélandi rendőr július 3-án, szombaton a wellingtoni Hip Hop Unite New Zealand világbajnokságon mutatta meg a világnak, hogy a bűnüldözés mellett a hip-hop táncban is jeleskednek. A nagyrészt középkorú, pocakos egyenruhások úgy mozogtak a színpadon, hogy nem is gondolná, fizikailag képesek ilyesmire. Az hagyján, hogy sikeresen abszolválták a robot táncot, de egyikük a fejen pörgésben is maradandót alkotott. Nem csoda, hogy a közönség teljesen megőrült értük.

Az új-zélandi rendőrök nem először bizonyították nem mindennapi tánctudásukat. Egy helyi rendőrs tagjai májusban a Facebookon tettek közzé egy pompás videót arról, hogy egy garázsban Running man stílusban ropják, egyúttal pedig felkérték kollégáikat, hogy kövessék példájukat. Nekik köszönhetjük a hasonló nevű kihívást, amelyhez többek között már a New-York-i, a skót, a londoni és a finn rendőrök is csatlakoztak.

Az eredeti Running man-es videó az elmúlt két hónapban közel 10 milliós nézettséget generált, az egyenruhások meg teljesen fellelkesedtek a siker láttán, és megkeresték a wellingtoni verseny illetékeseit, hogy nyitottak lennének-e a fellépésükre. Azok voltak.

A szervezők az utolsó pillanatig titkolták a produkciójukat, ezért az hatalmas meglepetést okozott a nézőknek. A higanymozgású rendőrök először egyenként bizonyították színpadi rátermettségüket olyan számokra, mint a Sugarhill Gang "Jump on It", vagy Justin Timberlake "Can't Stop the Feeling" című slágere, majd jött a nagy finálé a bukósisakos fejen pörgéssel.

via GIPHY

Gamma Laing, az esemény koordinátora szerint teljesítményük nem maradt elismerés nélkül, a közönség állva ünnepelte a törvény táncoslábú őreit, és bár a versenyen hivatalosan nem indultak, a zsűritagokat ugyancsak lenyűgözték.

Via The Daily MailStuff.co.nz