Emlékeznek a tehénre, aki a vágóhídról menekült a belváros kellős közepére New Yorkban? Na, most nem róla lesz szó, hanem egy hasonlóan határozott jellemű tehénegyedről, bizonyos Johannáról. 

Johanna hónapokkal ezelőtt úgy határozott, hogy ismeretlen emberek tányérja helyett inkább a szabadságot választja, és világot fog látni. Viselkedése alapján feltételezzük, hogy örök bosszút is esküdött az emberiség ellen.

Ezt azért gondoljuk, mert miután eltávozott a Kaiserslautern-i vágóhídról, rendesen megkeserítette a nyomába eredők életét. 

Akárhányszor megpróbálták elfogni, Johanna vagy az erdőbe menekült, vagy egyszerűen csak felszívódott. Még helikoptereket is uszítottak rá, hogy végre kifigyelhessék, hol tartózkodik éppen, ő azonban nem adta könnyen magát.

via GIPHY

Még egy profi állatbefogó is feladta a küzdelmet. 

Aztán, egy újabb utcán mászkálás és erdőbe menekülés után mégis elkapták. Kedden, hajnali 3 óra körül vesztére egy Opel szalonba sétált be, ahonnan sajnos már nem volt menekvés. A diadalmas elfogásról Németország Rajna-vidék-Pflatz tartománya számolt be.  

Johannára jelenleg egy állatmenhelyen vigyáznak, mielőtt ismét önhatalmúlag döntene a sorsa alakulásáról. 

Forrás: The Local