Gondolta volna, hogy ez a szőkeség aligátorokkal birkózik?

2016.08.25. 09:59

A 24 éves Kayla Garvey meglehetősen különös hobbinak hódol. Ahelyett, hogy a plázában lógna, vagy féktelenül bulizna, heccből birkózik aligátorokkal. A floridai lány 5 éves korában kattant rá a veszélyes hüllőkre, tiniként pedig már a befogásuk sem okozott neki gondot. 

„Nem félek tőlük egyáltalán. Olyanok, mint bármely más állat.”

A civilben radiológiai technikusként dolgozó Kayla Garvey apjától örökölte szokatlan szenvedélyét. Az 53 éves Kevin Garvey egykor állatbefogóként kereste a kenyerét. Ha valaki egy veszélyes bestiát talált a hátsó kertjében, tőle kért segítsek. Lánya már azelőtt vele tartott, hogy beült volna az iskolapadba. 

15 évesen kezdte 

Kayla Garvey az évek során több mint száz aligátort gyűrt le, köztük egy gigászi, 3,7 méter hosszú példányt. Első önálló befogásakor mindössze 15 éves volt.

„Igazi adrenalinlöket volt, teljesen megőrjített. Ugyanakkor imádtam is, mert akkor már régóta sürgölődtem aligátorok körül.”

Soha nem harapták meg

Annak ellenére, hogy gyakran nála kétszer nagyobb hüllőket fog be, a szőkeségnek eddig szerencséje volt, soha nem esett komolyabb baja. A legrosszabb, amiben része volt, hogy megcsapták a farkukkal. Ez annak is köszönhető, hogy a lehető legóvatosabban jár: hátulról lopózik az aligátor mögé, beleakaszt egy kampót, majd hurkot teker a nyaka köré. Ezután kihúzza az állatot a partra, ráugrik a hátára, és szigetelőszalaggal zárja össze a száját.  

Flashback Friday ** #thevillage #missthis #gator #gatorgirl #girlsofthemarsh #gatorpit #gatortoothnecklace #lungetooth

***** ****** (@gatorgirls_kayla) által közzétett fénykép,   

Nem bánja, hogy táskaként végzik 

A szabályokat szerint a kisebb aligátorokat vissza kell engedni a természetbe, mert nem jelentenek fenyegetést az emberre nézve, a másfél méternél nagyobb példányokat viszont egy feldolgozóüzembe viszik, ahol hasznosítják a húsukat és bőrüket. Kayla Garvey azt mondja, imádja a hüllőket, de nem szégyenli viselni őket. Neki is van egy aligátorbőrből készült pénztárcája és táskája.

New friend ** #alligator #Gatorgirl #prettyboy #tantime #florida

***** ****** (@gatorgirls_kayla) által közzétett fénykép,

A floridai mosoly

A floridai lány nem csak az állatok befogásában jeleskedik, 19 éves kora óta puszta kedvtelésből birkózik velük. Közben néhány trükköt is elsajátított. Ilyen például a "Florida smile", vagyis a floridai mosoly, ami abból áll, hogy kinyitja az aligátor száját, megmutatva pengeéles fogait, illetve a "face off", amikor beteszi az állát az állkapcsai közé.

„Ha elszúrod, letépi az arcodat.” 

Kisses ** #nightnight #gatorhunt #gatorseason2016 #gatorseason #girlswhohunt #addicted #hunting #northernflorida #harvestyourown

***** ****** (@gatorgirls_kayla) által közzétett fénykép,

Pulykákra vadászik

Kayla Garvey vadászati engedélye lehetővé teszi, hogy a négy hónapig tartó szezon során két aligátorral végezzen. Éjszakai portyáira gyakran 26 éves barátja, az ingatlanfejlesztő Chris Stutz is elkíséri.

Időnként más állatokat, például pulykákat ejtenek el, hogy friss hússal töltsék fel a hűtőt.

Úgy érzem, így sokkal természetesebb. Vadállatokhoz jutsz ahelyett, hogy egy farmról vásárolnál, ahol zsúfolt ketrecekben tartják az állatokat. Állatbarát vagyok, csak tudom, hogy ennem nekem is kell. A közösségi oldalakon egy csomó kommentet kapok vegetáriánusoktól, de azt hiszem, ha mértékkel teszed, rendben van, hogy levadászod a saját kajádat.

Via The Sun