Az élet úgy dobta, hogy ez a mai sokkal nehezebb lesz, mint bármelyik más hétfő az elmúlt fél évben. Kezdjük ott, hogy szeptember van, az első olyan hét, ami a naptár szerint is ősz. A testünket már a múlt hétvégén lenyugtattuk, hogy vége van a nyárnak, a lelkünk is felkészült a mókuskerékre,

és akkor az időjárás azt mondja: ő se lesz velünk jófej.

Mindezt tetézi, hogy az iskolakezdés miatt még korábban kell kelni – akár azért, hogy elindítsuk a gyereket az iskolába, akár azért, mert mások indítják, és nagyobb a forgalom. A buszok, villamosok, vonatok teli vannak, azon sem lepődünk meg, ha rögtön pótlóbusz-vadászattal indul a reggel, negyedórás álldogálással az esőben. 

Na de ne aggódjanak! Összedobtunk egy túlélőkészletet, hogy ebből a borzalmas hétkezdésből is a lehető legjobbat hozzák ki.

Go to Maldív-szigetek

Az internetnek hála már egy monitor előtt is kiskirályok lehetünk, ha van pár perc szünetünk, utazzunk el a Maldív-szigetekre egy kattintással - 360 fokos képeket láthatnak, megfelelő zenei aláfestéssel. Egycsapásra Luxorban, Peruban, vagy Indonéziában találhatjuk magunkat.

Nevessen másokon

Ha más nem segít, akkor forduljon a bakivideókhoz, itt egy lazább összeállítás, pont 10 perces.

Egyik kollégánk viszont erre az egykori Big Brother-játékosra esküszik, akinek kiakadós videói annyira jók, hogy már-már függőséget okoznak.

Nyáridézés máshogy 

Hallgassanak zenét, mondjuk Spotify-on: szerencsére a munkáltatók nem tudják letiltani a proxykat, mint a webrádiók esetében. Itt pedig mindenki egy csodálatos, 14 órás válogatást talál az idei nyár legnagyobb slágereivel, amire kicsit nosztalgiázhat, emlékképeket idézhet fel, hogy merre járt, de tarthat egy belső partit is a klaviatúra fölé görnyedve.

Játék

Ez a blokk már a főnököknek is szól: miután napindításnál mindenki jókat röhög azon, hogy kit mennyire fröcskölt le egy pocsolyába belehajtó autó, vagy kié a legcikibb esernyő, a demotiváló napot közös a közös tornától a csapatépítő játékokig bármivel lehet nyitni,  itt például rengeteg ötletet adnak hozzá.

De ha nincs kedve másokkal barátkozni, szeretettel ajánljuk a Velvet eddigi kvízeit, ezek is remek kikapcsolódást jelentenek!

Most már felvehetjük a pulcsikat is

A rettenetes idő tényén könnyebb lehet túllépni, ha arra koncentrálunk, hogy most legalább változatosan lehet öltözködni. Villanyozza fel önöket is a tudat, hogy a mai délután folyamán előáshatjuk a kedvenc őszi ruháinkat a szekrény mélyéről, hogy holnap már abban jelenjünk meg. 

Az örök mazochistáknak pedig...

...ajánljuk az Időkép webkameráit, nézegessék a sirályokat, vadkacsákat és a fodrozódó Balatont Siófoknál , vagy épp Balatonfenyvesnél .

Miután visszatértünk az életbe, egy dolog, amit észben kell tartanunk még két napig:

szerdán újra jó idő lesz!

Na és önnek milyen ez a szeptemberi esős hétfő?

Az én első szeptemberi esős hétfőm...

És önök? Hogyan élik túl az igazi őszt? 

Pocsék a szeptember?

Borító-és címlapképünk egy korábbi olvasói fotó.