But they run a mile for me

Business Is Boomin (@benjaminkickz) által közzétett fénykép,

Ben Kapelushnik sikeres vállalkozása egy egyszerű cipővel kezdődött, aztán teljesen megszállott lett, és most ott tart, hogy saját webáruháza van. De egyes hírességek is hozzá fordulnak, ha valami csukára van szükségük. Utóbbival kapcsolatban azt még maga jegyezte meg, hogy azzal, hogy celebek cipődílere, még egy hónap alatt se tudna annyi pénzt keresni, mint egy nap alatt a rendes vásárlók webshopos rendelésein.

De hogyan sikerült mindezt elérnie a srácnak, aki a biznisz miatt még egy évet ki is hagyott a suliból?

Az egyik első ilyen Nike cipőjét még 12 évesen kapta anyukájától. Egyből felavatta, abban ment suliba, de már teljesen más emberként tért haza. Elkezdett sneakerekről szóló újságokat olvasni, nyakig beleásta magát, hogy mi divatos éppen ebben a világban, így mindig tudta, hogy mi a menő "tornacipő" és mi nem. Még a Bar-micvójára kapott pénzt is ilyen cipőkre költötte. Aztán elkezdte tanulmányozni a viszonteladói piacot. 

Az első eladott Nike csukáján 3600 dollárt, azaz közel 1 millió forintot keresett.

Ekkor csak a nyolcadik osztályba járt. Pont akkor adták ki a LeBron X MVP-t, amit ráadásul csak 10 boltban sorsoltak ki. Nem volt könnyű ilyet beszerezni, de Ben  Kapelushnik intézett magának egyet, ami csak 400 dollárjába került. Még a kezében sem fogta, már akkor eladta 4000 dollárért egy 18 éves barátjának. A tízszeres áron eladott cipőn újabbakat vett, de már nagy tételben. Még a megjelenés előtt felvásárolt 85 darab Air Jordan 1 Retro High OG-t típusu Nike-t. Ezt kis is posztolta, ami elkezdett terjedni, és többen azt gondolták, hogy "ha ennek a csávónak ennyi pénze van cipőkre, akkor akár tőlünk is vehetne." Ben Kapelushnik pedig beleállt az üzletbe és egyre több és több sneakert vett.

#neverforget If you see a rapper with this particular shoe then you know *** #shatteredthegame

Business Is Boomin (@benjaminkickz) által közzétett fénykép,

Mi a titka? Ő is viszonteladóktól vásárol, de neki megvan a vásárlóközönsége, akinek eladhatja a cipőket. 

Senki sem akar random cipőárusokkal üzletelni, akinek egy fajta cipőből csak egy mérete van. Nekem megvan az összes pár az összes méretből, mert mindenkitől megvettem mindet.

2014-ben teljesen véletlenül összebarátkozott Dj Khaleddel, akivel aztán annyira jóba lett, hogy csomószor láthatták a sztár Snapchat csatornáján, de annyiszor, hogy a hip-hop előadó fiának nézték. Sok más híresség is visszatérő kuncsaftja, de ezzel nem kérkedik. Tisztességtudó és kellő mértékben távolságtartó velük.

Az üzlet továbbra is hasít. Most azon van, hogy leszerződjön egy reality-re, és megnyissa az első boltját.

(nymag)