A Google Street View-nak köszönhetően megtudtuk, hogy a teheneknek is vannak személyiségi jogai, amelyeket jobb, ha nem sért meg az ember, különben akár per is lehet a dologból.

Nyilvánvalóan sarkítunk, de érdemes egy pillantást vetni az Amerikában 2007, nálunk pedig 2013 óta működő netes alkalmazás tevékenységére.

A Google egyik autója az angliai Cambridge Coe Fen nevű vidékén készített utcaképeket, amelyekbe néhány legelő állat is beleközlekedett. 

De ez miért is érdekes? Ezért:

A fotón szereplő hátsó tehénnek hiába látszik jól a fizimiskája, ő mégsem érdemelt olyan figyelmet, mint az első, akinek viszont a Google azonnal kitakarta az arcát. Nem valószínű, hogy a homályos tekintet a fáradtságnak tudható be, mi inkább az állat személyiségi jogainak védelmére gyanakszunk, ugyanis az alkalmazás már a kezdetek óta ilyen céllal takarja ki a fotókon szereplő emberek arcát. 

A David Shariatmadari által kiszúrt képet nagyjából 12 ezren osztották meg a közösségi médiában, az oldalt meg már többen Google Teat View-nak, azaz Google Tőgy View-nak hívják azóta.

A Google szóvivője belátta, hogy az automatikus arcfelismerő rendszerük kissé túlbuzgónak tekinthető. 

Forrás: BBC