Nagyjából egy hónappal ezelőtt egy magyar hegymászó a Redditen tette közzé annak a fekete-fehér macskának a fényképét, aki megmentette az életét. A férfi a Svájci Alpokban, Gimmelwald közelében túrázott, ahol kificamította a bokáját, majd - ahogy az ilyen történetekben lenni szokott -, el is tévedt. 

Az út, ahol eredetileg haladt és ahova vissza szeretett volna jutni, el volt barikádozva, ezért gőze sem volt, merre induljon tovább. Egy túraútvonalról letérni pedig, lássuk be, nem olyan egészséges dolog. 

Miközben megpihent és a helyzetét latolgatta, egy fekete-fehér cica tűnt fel, aki biztonságos helyre vezette őt. 

Körülöttem kolbászolt, aztán elindult, és minden lépésnél visszafordult, hogy követem-e. Elindultam utána, ő pedig rávezetett az útra, amin végighaladva visszajutottam a völgybe. 

- írta a posztjában.

Még 2013-ban ugyanerről a macskáról egy másik (magyar) túrázó töltött fel egy videót Macska követ címmel. Ehhez rengeteg komment érkezett, amikben leírták, hogy ők is találkoztak már a rejtélyes állattal a környéken. Mondjuk azért akkora rejtély mégsem övezi a cica személyét - bár kétségtelenül izgalmasabb lenne tőle a sztori -, ugyanis utólag kiderült, hogy egy közeli hostel tulajdonosaihoz tartozik. 

Nincs, és nem is kell más magyarázat a jelenségre, csupán annyi, hogy az állat imád bóklászni és életcéljának tekinti, hogy eltévedt turistákat mentsen meg. Igazán, semmi extra. 

Forrás: People