noporn

A pornómentes város utópiája Ausztráliában valósulhat meg

2016.10.19. 21:28

Ha ön szokott pornót nézni, akkor tegyen magának egy szívességet, és messziről kerülje el az ausztráliai Toowoombát, mert nem fogják tárt karokkal fogadni. A 100 ezer lakosú kisvárosában ugyanis példátlan összefogás bontakozott ki a felnőttfilmek ellen. A lakók egy helyi parkban gyűltek össze, hogy egy fogadalom keretében mondjanak nemet a polgárság lelkét megmérgező fertőre.

Pornóellenes gyűlés Toowoombában
Pornóellenes gyűlés Toowoombában
Fotó: Facebook

A helyi politikai erők, vallási vezetők és civil aktivisták által életre hívott kezdeményezést a családon belüli erőszak elleni küzdelem jegyében hirdették meg. Úgy gondolják, hogy ha pornómentessé teszik szeretett városuk, azzal házasságokat menthetnek meg és megakadályozhatják, hogy a fiatalság érzékeny lelkivilágát a függőség tegye tönkre. 

Senkit nem fognak megkövezni

A városban egyelőre nem gondolkoznak pornórendőrség felállításában és az erkölcstelen tartalmakat terjesztő weboldalak blokkolását sem tervezik, így ha valaki nem tud lemondani mondjuk a japán fétisvideókról, senki nem fogja megakadályozni vágyainak megélésében. A részvétel ugyanis teljesen önkéntes alapon működik.

Az ominózus eseményen a szervezők mellett a pornó káros hatásaitól sújtott emberek buzdították cselekvésre a népet. Akiket sikerült meggyőzniük, azoknak a szétosztott névjegykártyákon álló szöveg alapján kellett ünnepélyes fogadalmat tenniük, kiállva a nemes cél mellett:

Elismerem, hogy a pornó a nők (szexuális) kihasználását 

és az ellenük irányuló erőszakot népszerűsíti, illetve családokat tesz tönkre. Vállalom, hogy többé nem nézek pornót és segítek egy pornómentes város létrehozásban.

Az ünnepélyes fogadalom szövege
Az ünnepélyes fogadalom szövege
Fotó: Facebook

A kupival nincs para

A kisvárosban ugyan több szexshop, egy bordélyház és egy striptease klub is működik, de Paul Antonio polgármester szerint nem azokat a lakókat célozzák meg, akik ilyen helyekre járnak. A kampány kifejezetten a pornó ellen irányul.

Le merem fogadni, hogy lesz néhány negatív megjegyzés, de minden utazás egyetlen lépéssel kezdődik. Egy igazi párkapcsolat a leggyönyörűbb dolog, ami egy emberi lénnyel történhet. Nem hiszem, hogy a pornográfiának bármilyen helye lehetne ebben.

– ismertette álláspontját a városvezető.

Tudják, hogy lesznek ellenállók

A Toowoomba City Women nevű nőjogi szervezet vezérigazgatója, Letitia Shelton szintén úgy gondolja, hogy a pornó lealacsonyítja a nőket, ugyanakkor tisztában van vele, hogy a kezdeményezés céljaival nem minden lakó fog tudni maradéktalanul azonosulni (vagyis lesznek olyan renitens polgárok, akik továbbra is néznek pornót).

„Azt szeretnénk, ha felismernénk a kárt, amit a pornó közösségnek okozhat, és hogy lássák, mit tesz az életükkel.”
A pornómentesség önkéntes alapon fog működni
A pornómentesség önkéntes alapon fog működni
Fotó: Facebook

Via LifeSiteNews, ABC