Szeptember 14., ez volt az utolsó napom a New York Fashion Weeken, és így szólt a callsheet: Calvin Luo 8 AM–11 AM, Bibhu Mohapatra 10 AM–1 PM, Adrienne Landau 12 PM–7 PM

Ha ön mindig is kíváncsi volt arra, hogy milyen modellként végigcsinálni egy napot valamelyik nagy divathéten, akkor ezt a cikket imádni fogja. Fóti Viktóriától magyarországi ügynökén, Nemes Bálinton keresztül (itt az Instagramja!) kaptunk ugyanis egy roppant érzékletes és meghökkentő részletekben bővelkedő beszámolót pontosan ebben a témában.

Fóti Viktóriát a models.com például csak Viki néven emlegeti, ahol az is kiderül, hogy a modell már 2014 óta dolgozik, és görög és osztrák munkákon keresztül vezetett el az útja a legutóbbi New York-i divathétig. Ahol, amint azt a fenti idézetből ön is látja, egy lehetetlen küldetés várta, hiszen a három bemutatója részben ütközött: az első például elvileg d.e. 11-kor ért véget, de a másodikon már 10-kor ott kellett volna lenni, szóval előre lehetett látni, hogy aznap túl sok üresjárat nem lesz.

Na hogy az ilyen időbeosztásból mi sül ki, azt alább olvashatja részletesen. 

Szeptember 14. az utolsó napom volt a New York-i divathéten, ismét 3 show-t kaptam aznapra. A bookerem előre felkészített, hogy elég szoros lesz az időbeosztásom, de bevallom őszintén, ekkora őrületre még az elmúlt napok tapasztalata után sem számítottam.

A callsheetem alapján eleve késtem volna több mint egy órát Bibhutól, de az még ugye belefér. Viszont mivel az első show-m késett majdnem fél órát, később tudtam szabadulni. Már mikor öltöztem vissza a ruháimba, megkértem egy fodrászt, hogy nagyon gyorsan bontsa ki az afrofonataimat, ezzel is időt spórolva a következő show előkészületeinél. Ez a Skylight Clarkson Sq rendezvényközpont a Hudson folyó partján, Manhattan alsó-nyugati részén található, a legközelebbi metró megálló 12 perc sétára van.

Mikor már rohantam végig az utcán, telefonáltam, hogy még csak most tudtam elindulni, de sietek. Az volt a válasz, hogy most azonnal üljek taxiba, hiszen már csak 1 óra van a Bibhu show-ig. Letámadtam egy sofőrt, akinek nem égett a taxilámpája, jelezve, hogy nem kíván utasokat szállítani, és hangosan, de jó modoromat megtartva közöltem, hogy nekem most azonnal a 33. utca és a 8. sugárút sarkán kell lennem. Sofőröm az angolt törve, de hidegvérét megtartva próbált megnyugtatni, hogy próbál kikeveredni a hatalmas dugóból, ami előttünk tornyosult.

Eközben az ügynökségem 3 percenként hívogatott, hogy hol vagyok már, melyik utcánál járok, siessek már, a show nemsokára kezdődik. Fél óra volt a kezdetéig, amikor úti célomtól 2 saroknyira kiszálltam a taxiból, hiszen azt már gyalog hamarabb meg lehet tenni. Amikor a következő sarokra értem, egy nagyon kedves, de kimondottan ideges tekintetű lány indult el felém kiabálva, hogy nincs időnk, majd kézen fogott és szó szerint végigsprinteltünk az utcán, át a fotósok, várakozó közönség és biztonsági őrök tömkelegén be az épületbe, és csak az elhaló „Oh my God”-okat hallottam.

Majd a backstage-be érve találkoztam a casting directorral és a tervezővel, akik illedelmesen köszönetet mondtak Istennek, ahogy megláttak. Az elkövetkezendő kevesebb, mint 30 perc alatt megcsináltam a próbát, valamint a beauty team megrohamozott, és rekordidő alatt elkészítették a hajat, sminket, miközben valaki a körmeimet is festette.

Mikor már ment a show és azt hittem, minden rendben, jött a következő bökkenő: a második ruhám cipzárja beakadt és az öltöztetőim nem tudták levenni rólam a ruhát. Hatalmas pánik alakult ki, hiszen volt egy harmadik ruhám is, és nagyon kellett volna sietni. A nagy hangzavarra odajött a fő stylist, aki fogott egy ollót és levágta rólam a ruhát, rám adták a másikat és az utolsó pillanatban be tudtam állni a helyemre és már indítottak is a kifutóra, mintha mi sem történt volna.

Ha ezek után kíváncsi arra, hogy a színfalak mögötti rohanásból mi látszott a kifutón, akkor nézze végig nagyon figyelmesen az alábbi videót, amely az egész divatbemutatót tartalmazza. Kiderül belőle, hogy az ominózus átöltözésre alig több, mint két perc állt rendelkezésre, nem csoda, hogy nem volt idő totojázni. 

Természetesen a kifutón az egészből semmi nem látszott.

Ha szeretné követni Fóti Viktóriát az Instagramon, kattintson ide!