A Reddit egy olyan hely az interneten, ahol bárki bármit előhozhat, aztán ha a dologhoz elég sokan hozzászólnak, a téma jó eséllyel terjedni kezd a weben mindenfelé. Hát a napokban valakinek azt a kérdést jutott eszébe feltenni a többi, zömmel amerikai redditezőnek, hogy

Mi a legostobább kérdés, amit egy vásárló/vendég valaha feltett neked?

és mivel a válaszoknak a száma és a minősége extrémmagas, kiválasztottuk a 12 kedvencünket. Ezeket olvashatja alább hosszúsági sorrendben. Mind a 27 507 hozzászólásért kattintson ide.

 1. Miért nem hozhatom be a hat hónapos kisbabámat a diszkóba?
 2. Kutyakozmetikus vagyok és nem szabó: „túl rövid a szőre, ki tudna engedni belőle oldalt?
 3. Egy hotelben dolgozom, bejön egy vendég: „ha kiveszek egy szobát, abban benne van az ágy is?
 4. A téli szünetben egy karácsonyfa-telepen (faiskolában) dolgoztam. Egyszer egy néni megkérdezte: „na és miből vannak ezek a fák?
 5. Dél-Afrikában a szálláson beszéltem az idegenvezetővel, és azt mondta, hogy megkérdezték már tőle, hogy: „a zsiráfok falkákban vadásznak?” és „nálunk otthon az USA-ban most október van, itt milyen hónap van?
 6. Korábban kutyakozmetikus voltam. Egy kis terrier-keveréket hoztak be, fekete drótszőrű volt, de bundájában volt néhol egy-egy szál fehér szőr is. Arra kértek, hogy nyírjam le a szőrét, de a fehéreket hagyjam meg.
 7. 10 éve IT-s voltam. Egy júzer elfelejtette a jelszavát, úgyhogy adtam neki egy új ideigleneset. Figyelmeztettem, hogy vigyázzon, mert a betűknél számít, hogy kis- vagy nagybetűvel írja-e be. Erre ő: „a számoknál is?
 8. Pár éve egy rövid ideig dolgoztam egy Wendy's gyorsétteremben az autós kiszolgáló részlegben. Egy nő két menüt rendelt, az egyiket kis üdítővel, a másikat naggyal. Amikor odaadtam az innivalókat, megkérdezte, hogy melyik a nagy.
 9. Apukám egy időben a Windsor kastélyban dolgozott, ami a XI. században épült, benne lakik a királynő és már majdnem ezer éves. Egy amerikai turista látta, hogy arrafelé repül egy repülőgép, és megkérdezte: „miért építették ezt ilyen közel a reptérhez?
 10. Magánrepülő-pilóta vagyok. Az egyik reggel kelet felé repültünk, úgyhogy a nap egyenesen a szemünkbe sütött. Az utas közvetlenül mögöttünk ült a pótülésen. Előrehajolt, és ezt kérdezte: „nem tudunk valahogy egy kicsit feljebb menni, hogy a nap fölé kerüljünk?” Hát nem.
 11. Írországban egy történelmi parkban dolgoztam, ahol egy hétvégén színészek vikinges programokat tartottak, lehetett barkácsolni, játszani, voltak próbák. Egy (bocs, de) amerikai turista odajött hozzánk és megkérdezte: „nálatok is vannak rezervátumok a vikingeknek, mint nálunk az indiánoknak?
 12. Pár éve természetjárók boltjában dolgoztam, ahol medvesprét is árultunk (medveriasztó paprikasprét). Bejött egy nő a két gyerekével és vett egy flakonnal, merthogy indultak kempingezni. Már majdnem kiment, amikor eszébe jutott valami és visszajött megkérdezni, hogy ezzel ugye a gyerekeket kell-e befújni tetőtől talpig.

Akármennyire is él a sztereotípia az amerikaiak tudatlanságáról, meggyőződésünk, hogy amilyen ostobaságokat tudnak kérdezni az USA lakói, ugyanolyan marhaságokkal képesek a magyar vásárlók, ügyfelek és vendégek is bombázni az őket kiszolgálni hivatott személyzetet. 

Ha önnek is tettek már fel hasonlóan buta kérdést, kérjük, küldjön be nekünk ön is egy hasonló, saját történetet Magyarországról! Ön is kapcsolatba kerül emberekkel a munkája során? Bizonyára igen. Akkor valószínűleg ön is tudna mesélni – kérjük, írjon a Velvet e-mailcímére!