A Vine egy olyan telefonos applikáció, melyben (eredetileg 6, most már 140 másodperces) rövid videókat készíthetünk magunkról, és tölthetjük fel azt a közösség számára. Ezek a videók nem csak mobilról, a vine.co oldalról is elérhetőek.

Főként vicces, hihetetlen videók kerülnek fel ide, rövid, velős csattanóval

- az oldal érdekessége, hogy ún. loopolja a videókat, azaz a végtelenségig lejátssza egymás után. Vagyis játszotta, de már nem sokáig: október 27-én bejelentette a Twitter, aki az oldal és applikáció tulajdonosa, hogy hamarosan felfüggeszti a videók feltöltésének lehetőségét, és bezár a Vine. Szerencsére a már feltöltött videók még újranézhetőek lesznek egy darabig.

A Vine-nak sokat köszönhet a világ: számos gegnek jobban állt a végtelenített verzió, sok hírportál, és magazin is könnyebben tudott beilleszteni rövid interjúrészleteket, videókat (hasonlóan a Coub-hoz, ami az orosz megfelelője). Egy új szórakoztató-iparág jött létre: sztárok születtek, akik rövid szituációkat játszottak el magukkal, vagy másokkal. A YouTube hírességek második-harmadik generációjának eljövetele is ennek köszönhető.

Persze a Vine-on is az angol nyelv működik igazán, így hazánkban inkább a vicces videók miatt volt népszerű. Most pedig megmutatjuk az általunk legjobbnak tartott 6 másodperces kisfilmeket, zsepit bekészíteni, sírva röhögős lesz - a hangért kattintson egyszer a videó sarkához!

A legstílusosabb zenészkutya

MÁSOKAT MEGLEPNI ALVÁS KÖZBEN... FELBECSÜLHETETLEN!

Ez a videó az első Vine-ok egyike, meg fogja érteni miért jó

A csirkék egy másik nézőpontból, ez is egy igazi Vine klasszikus

Amikor a Corgie nagyot mer álmodni

És amikor egy másik kutya halad a korral

Ez a gyerek nem vette komolyan a veszélyjelzést