horoszkóp

Vesekővel került kórházba, újszülöttel tért haza

2016.10.28. 12:10

Ki gondolta volna, hogy létezik ilyen a valóságban? Egy 37 éves amerikai nőt vesekő gyanújával szállítottak kórházba, mert erős hasi fájdalmakra panaszkodott, aztán kiderült, hogy igazából 38 hetes terhes, és nemsokára szülni fog.

Szokták mondani, hogy egy vesegörcs akár a szülési fájdalommal is felér – a történet főhőse, Stephanie Jaegers esetében ez a szülési fájdalom valós volt, ugyanis amikor a férje, Michael Jaegers bevitte a kórházba, az orvosok számára is világossá vált, hogy a nő várandós.

Stephanie, Michael és Shaun Jaegers.
Stephanie, Michael és Shaun Jaegers.
Fotó: Michael Jaegers Facebook

Adja magát a kérdés, hogy hogyan lehetséges, hogy ennyi ideig nem vették észre, hogy gyermeket vár a hölgy? A szkeptikusoknak és a kétkedőknek az ifjú apa hosszú Facebook posztban válaszolt. Leírta, hogy feleségénél korábban a premenopauza (a klimax előtti, akár évekig tartó stádium) jeleit diagnosztizálták, ami a hormonháztartás felborulását is jelenti, így a terhességgel járó hormonális változásokat ennek tulajdonították. A kisbaba ráadásul végig farfekvéses volt, így nem nagyon tudott mozogni, és emiatt sem nem vehették észre a terhességet. A legbizarrabb viszont az, hogy a nőnek végig volt menstruációs ciklusa, amiről a kórházban azt mondták, hogy ritka, de előfordulhat. A kismama még el is törte a bokáját egy pár hete, ezért feküdnie kellett és korlátozott volt a mozgásban. Ezek miatt a terhesség lehetősége fel sem merült benük.

Mindenesetre Shaun Jude Jaegers, a váratlanul világra jött baba egészségesen született a Georgia államban lévő Piedmont Henry Hospital kórházban. A büszke apuka arró is írt a Facebookon, hogy neki és feleségének 9 hónapnyi készülődést helyett 30 percük volt arra, hogy újra szülőkké váljanak (már van három gyermekük).

Forrás: People, Huffington Post