Jó hír, hogy megint csináltunk egy képkvízt az ön szórakoztatására.

Még jobb hír, hogy ez egy olyan kvíz, amilyet nálunk még nem nagyon láthatott, így garantáltan izgalmas lesz kitölteni. 10 kérdés lesz majd, és kíváncsiak leszünk, olvasóinknak mennyi idő alatt áll át az agya arra a bizarr logikára, amivel ezek a rejtvények működnek. Tárgyi tudásra alig lesz most szüksége, inkább a kreativitását és asszociációs készségét vegye elő!

A képeket szavakra kell a kvízben lefordítani, de máris mondunk egy példát, hogy biztosan minden világos legyen, mielőtt elkezdi a tippelgetést. Az alábbi fotómontázshoz például az lehetne a kérdés, hogy erről a két képről egy olyasvalami jut-e eszébe, ami

  • a föld alatt van;
  • a földön van; vagy
  • a föld fölött van.
A rejtvény megfejtéséhez csak fel kell ismerni, hogy mi van a képeken.

Tekintettel arra, hogy az első képen ég valami, a másodikon pedig egy bolt látható, a kettő összeolvasva pedig az égbolt szót adja ki, megfejtés természetesen az, hogy a föld felett. Igen, ezek a rejtvények végeredményben egy-egy borzasztóan rossz szóviccen alapulnak. Előre is elnézést kérünk.

További 10 ilyesmi feladványt tippelhet meg a következő kvízben, de vigyázzon, egyrészt mert fél percig gondolkodhat csak egy-egy kérdésen, másrészt a megfejtés logikája mindig valami hasonló, de nem feltétlenül pont ugyanez. De az valószínűleg mind a 10 feladványnál segít, ha megpróbálja kimondani, hogy miket-kiket lát a képeken. Ha valamelyik nem esik le, ne essen kétségbe, a végén minden megfejtést elmagyarázunk majd.

Fotómontázsokat mutatunk, próbálja meg ezek alapján megválaszolni a kérdést!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »