horoszkóp
GettyImages-170054323

Így ne legyünk vadállatok

vik
2016.11.14. 11:30

Lássuk be, baromi idegesítő élethelyzet az, amikor valaki torkaszakadtából üvölt, csapkod, hisztériázik és őrjöng egy légtérben velünk vagy egyenesen bele az arcunkba. Elég nehéz ilyenkor megállni, hogy ne tegyünk mi is ugyanígy - maximum a sorrenden változtatva - , pedig több tanulmány is azt állítja, hogy nem ez a jó módszer.

A Motto cikke alapján különböző stratégiákat vázolunk, amelyeket betartva

  • könnyedén elkerülheti, hogy mások agresszív őrültnek tartsák önt, 
  • és megtanulhatja megállni, hogy felrúgja az égbe azokat, akik agresszív őrültként viselkednek önnel

Ne nyomja el a dühét!

Azt beszélik, az a leghatásosabb módja a düh kezelésének, ha az ember nem adja ki magából a problémáit és a feszültségét, következésképp azok idővel biztos el fognak múlni. Na, ez egy igen nagy tévedés, ugyanis az érzések elnyomása az egészségre romboló hatással bír, és idővel komoly betegségek előidézője is lehet.  

Kutatók szerint azonban nem ez az egyetlen hátulütője annak, ha elhitetjük magunkkal, hogy nincs is semmi baj. Ezzel ugyanis azt érjük el, hogy amíg belül őrlődünk és harcolunk az érzéseinkkel, addig azok egyre csak erősödnek. A gyászoló családtagok közül például sok esetben azok tudják gyorsabban feldolgozni a veszteségüket, akik hagyják eluralkodni magukon saját fájdalmukat, míg az elnyomók sokkal több ideig szenvednek.

Ne őrjöngjön!

   

Mivel az agynak korlátozottak az erőforrásai, hatékony lehet az ideges ember számára, ha elkezd matekpéldákat megoldani, vagy lejátszik egy menetet a Candy Crush-sal.

Persze, ha ön inkább az a típus, aki pont, hogy idegösszeomlik egy matekpélda láttán, és a zsebében sem hord függvénytáblázatot, akkor csak összepontosítson valamire, aminek semmi köze a problémájához. Higgye el, ettől meg fog nyugodni. (Ezt nevezik egyébként önuralomnak!)

Értékelje újra a helyzetet!

Ha ön sem szereti, ha az arcába mászva, üvöltve-köpködve próbálja valaki meggyőzni a saját igazáról, akkor ezt a módszert kövesse, pláne, ha már érlelődik önben a gondolat, hogy lassan megüti az illetőt.

nem velem van problémája, csak rossz napja van. 

Ilyen felfogással javíthatunk a társas kapcsolatainkon, és több barátra is szert tehetünk. 

Bocsásson meg! 

Kézenfekvőnek tűnik, bár nem egy könnyű feladat, viszont annál jobban megéri. Vizsgálatok során arra jöttek rá, hogy ha valaki megbocsájt valakinek, kevesebb lesz benne a düh, amitől lemegy a vérnyomás, csökken a pulzus, és más fizikai tünetek is megszűnnek.

Szóval, attól még, hogy nem ért egyet a másikkal, próbálja meg higgadtan a helyén kezelni az ügyet, és ne kapjon agyvérzést, különben agyvérzést fog kapni. 

Forrás: Motto