(Sajnos) tényleg létezik az a 8 éves kisfiú, akit Alexnek hívnak és, akinek a levele egy nap alatt végigsöpört a magyar interneten. A kisfiú arról írt a Jézuskának, hogy azt szeretné, ha karácsonyra meleget, kenyeret és vajat hozna neki.

A 444 kiderítette, hogy a kisfiú nyilvánosság előtti története még december 5-én kezdődött egy nem nyilvános, és nem is annak szánt facebookos levelezésben. Bruckner Zoltán, a Primus Capital nevű befektetési alap alapító-vezetője megosztott pár fotót a barátaival a családi mikulásozásukról. A kommentek közé aztán egyszer csak beposztolta Alex levelét, amit aztán egy ismerőse nyilvánossá tett.

Kiderült, hogy Alexet és családját Bruckner Zoltán barátai közül van, aki már évek óta támogatja. Legutóbb novemberben jártak náluk, akkor találkoztak a gyerek levelével is, amit egyébként egy iskolai feladatként kellett írnia.

A család egyébként nem élt mindig ilyen rettenetes sorban. Mindkét szülőnek volt rendes állása, aztán bedőlt a lakáshitelük. Az ország egyik végéből a másik végébe költöztek, amikor a zsugorodó, iskoláját féltő település olcsó bérű lakhatást ajánlott nagycsaládos beköltözőknek. Később lelépett a férj, a hat gyerekével magára maradt anya pedig egy leépítés miatt elvesztette az állását, írja a 444.

A gyereknek és családjának annyian szeretnének segíteni, hogy Brucknerék alapítványt hoztak létre az Alexéhez hasonló családok érdemi támogatására, nemcsak anyagiakkal, de tanáccsal is, ezért levelet írtak azoknak, akik támogatnák Alexéket, benne praktikus információkkal.

Kedves Támogató!

Alex levele megrázó volt. Sokan fizikailag is beleremegtek és sokkal de sokkal többen jeleztétek, hogy segítenének a kisfiún és családján, mint amire valaha is gondolhattunk. (Mindezt úgy, hogy sosem volt szándékunkban a gyűjtést nyilvánossá tenni, a Családot eddig kizárólag baráti körben támogattuk.) A szeretet megmutatta az utat, és most az a dolgunk, hogy ezzel a hatalmas lehetőséggel segítsünk a Családnak tartósan is megváltoztatni életét, tágítani lehetőségeit.

Élni fogunk az általatok adott lehetőséggel. A tárgyi adományokat eljuttatjuk a Családnak. Azt kérjük, hogy csomagokat, ajándékot, Legot stb. 2016 december 19-ig, naponta 9-16h között az alábbi címre juttassátok el: Bruckner Zoltán, Primus Capital Zrt., 1012 Budapest, Márvány utca 16.

Mi pedig ígérjük Felétek, hogy megoldjuk a gyűjtést és az elszállítást a Családhoz Karácsony előtt.

Pénzbeli segítség: A családsegítéssel foglalkozó és a Manó Óvodát működtető Ampók Alapítvány vállalta, hogy a pénzbeli támogatásaitokat fogadja és Alex és Családja számára folyósítja. Az AMPÓK ALAPÍTVÁNY A KISGYERMEKEKET NEVELŐ CSALÁDOK LELKI EGÉSZSÉGÉÉRT (elég azt írni, hogy “Ampók Alapítvány”) számlaszámára várjuk, 1141 Bazsarózsa u. 64. Adószám 18114696-1-41, OTP 11701004-20215299-00000000.

Megjegyzésbe kérem írjátok oda: Alex. Szeretnénk tartani Veletek a kapcsolatot. Elindítunk egy közhasznú Egyesületet, amely direktben fogja támogatni az Alexhez hasonló családokat, nem csak anyagiakkal, hanem személyes tanácsadással, mentorálással, emberi kapcsolatépítéssel és családsegítő szervezetek bevonásával. Célunk, hogy csökkentsük, illetve megszüntessük a mélyszegénységgel és képzetlenséggel járó kilátástalanságot. Figyelmeteket köszönöm, és remélem, hogy beszélünk, találkozunk még a jövőben ezen munkánk kapcsán is. Tisztelettel és üdvözlettel,

Bruckner Zoltán és Madarász Éva