Karácsony előtt, amióta van, egyetlen igazán fontos kérdés foglalkoztat leginkább mindenkit – azon túl, hogy mikor menjünk vásárolni, hogy ne tapossanak agyon az üzletekben, vagy milyen halból készüljön a halászlé – 

hogy ezúttal fehér lesz-e a karácsony?

via GIPHY

Valljuk be, az utóbbi években láttunk különféle állagú csapadékot, napsütést, de havat a legkevésbé. Ezért nem is nagyon reménykedtünk, amikor megnéztük a meteorológiai oldalakat, illetve számost webkamera-felvételt. 

Mire számíthatunk?

Kiderült, hogy van remény havazásra, de nagyban függ attól, hogy éppen hol leszünk hétvégén földrajzilag. (És itt most nem Grönlandra gondolunk.) A hazai webkamerák felvételei alapján úgy tűnik, az ország több pontiján már havazik. 

Például a Kékestető így nézett ki ma délután. 
De például Normafánál is láthatóan megmaradt a hó. 
Ez pedig már Hajdúböszörmény, sejtelmes fehérben. 

A kamerák felvételei mutatják, hogy esik még a hó Debrecenben, Salgótarjánban, és Mátraverebélyen is. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton napközben eleinte csak hószállingózás, ónos szitálás fordulhat elő,

majd késő délutántól északkeleten havazni fog,

máshol viszont csak esőre, ónos esőre számíthatunk. Ami azt illeti, az Időkép sem nagyon biztat: ha lesz is valami, az is elolvad.

Tehát, ha hógolyózni szeretnénk, érdemes az északon, északkeleten lakó rokonokat meglátogatni. És akkor átélhetjük ezt az élményt!

via GIPHY

Kellemes ünnepeket!