Csütörtök este, 83 évesen elhunyt William Salice, a Kinder tojás feltalálója az észak-olaszországi Paviában. A hírt a Color Your Life nevű, Salice által létrehozott tehetségfejlesztő alapítvány jelentette be pénteken. Salice a tavaly elhunyt Michele Ferrero jobbkeze volt 1960-tól 2007-es nyugdíjazásáig. 

A csokitojásba rejtett ajándék eredetileg nem a gyerekek boldogságárt készült el, bár sokkal jobban hangzana ezt állítani. Michele Ferreróé volt az ötlet, amely abból született, hogy szerették volna a húsvéti csokitojás előállítását végző gyártósort az év további részeiben is használni, nem csak a tavaszi időszakban. Ezért 1970-ben megalkották a Kinder Sorpresát, amiből az elmúlt bő 40 év alatt több milliárd darabot adtak el. Salice a kivitelezésben vállalt igazán nagy szerepet.

Amikor nyugdíjba ment, 400 ezer euró jutalmat kapott, amelyből létrehozta a Color Your Life nevű alapítványt, ami egy tengerparti kollégiumban segíti a 13-18 éves fiatalokat tehetségük kibontakoztatásában.

Az Egyesült Államokban egyébként nem engedélyezik a Kinder tojás forgalmazását, mivel egy 1938-as törvény kimondja, hogy élelmiszeripari termékbe tilos bármilyen egyéb tárgyat belehelyezni. (A franciaországi Toulouse-ban egy három és féléves kislány fulladt meg a játék lenyelése közben). Chilében pedig azért tiltották be 2016-ban, hogy gátat szabjanak az elhízásnak.  

Forrás: hvg