Évek óta óriásit megy a Disney Frozen című meséje, amelyet magyarul Jégvarázs címmel ismerhetnek. A rajongók már minden részletét feltárták és feldolgozták, gyakorlatilag nincs olyan mozzanata, amely ne lenne régóta ismert.

Gondolnánk mi!

Csakhogy most a Buzzfeeden megjelent egy tényfeltáró anyag, amelyből kiderül egy eddig kevéssé tematizált rokoni kapcsolat. Most figyeljenek:

  • A Jégvarázs két legfontosabb szereplője, Anna és Elsa testvérek.
  • A szüleik a norvégiai Arendelle királya és királynője, akiket hajóbaleset ér.
  • Hova tartottak? A német Corona tartományba, Rapunzel (Aranyhaj és a nagy gubanc) esküvőjére Flynn Ryderrel. (Elsa koronázási ünnepélyére Rapunzel és Flynn el is mennek.)
  • Mi történt velük? A hivatalos verzió szerint elsüllyedtek valahol A kis hableány lakhelye környékén.

Csakhogy most kiderült, hogy ők ketten nem vesztek a tengerbe. Hanem? 

Elsodródtak egy trópusi szigetre, ahol született egy gyerekük, majd megette őket egy jaguár. Ismerős a történet?

Nem csodáljuk, hiszen ez Tarzan sztorija!

Most már csak az a kérdés, ki vetette fel ezt az őrült elméletet: hát Chris Buck, aki Jennifer Lee-vel rendezte a Jégvarázst. A Redditen lehetett tőlük bármit kérdezni, ott dobták le ezt a Disney-bombát. Egyébként Buck rendezte a Tarzant is.

Ebből tehát az következik, hogy - legalábbis az új Disney-filmek készítői szerint -  Elsa, Anna és Tarzan testvérek, Tarzan pedig tényleg Disney-herceg! Persze a rajongókat nem olyan könnyű meggyőzni:

  • szerintük a lányok és Tarzan szülei nem hasonlítanak;
  • Tarzan kunyhójának falán van egy kép a szüleivel, hármukról, tehát nem születhetett a szigeten, hacsak nem járt ott egy festő vagy fotós - kivéve, ha Tarzan már megszületett, amikor útnak indultak az esküvőre;
  • a történetek teljesen más időben játszódnak.

Hát ön mit gondol?

Testvérek Elsa, Anna és Tarzan?