Mégpedig úgy, hogy igazából a Survivor jelentkezésére buzdítja a jelentkezőket.

Ennél jóval konkrétabbak voltak a felhívások.

Az egyik ilyen posztnak ez a szövege:

Alkalmi munka nőknek! 20 millió 40 napra. Csodás táj, szép kihívás, érdekes társaság, szedd magad ellátás. Egy feladatod van: éld túl!

Magáról a műsorról

A Survivor a világ egyik legrégebbi és egyben legsikeresebb valóságshowja, a túlélő-showk alapja. Eddig közel ötven ország tűzte már műsorra a nomád körülmények között határaikat feszegető játékosok küzdelmét a túlélésért. Az Egyesült Államokban már a 33. évadon is túl vannak, míg Spanyolországban a 16., Franciaországban épp a 17. évad előkészületei zajlanak, de Belgiumban, Hollandiában, Dániában, Olaszországban, Norvégiában és Svédországban is már bőven tíz évad felett járnak. Bár egy közel 20 éves formátumról van szó, a Survivor alapszabályai szinte minden országban ugyanazok. Rátermett, kalandvágyó nőknek és férfiaknak kell nomád körülmények között kitartaniuk a végsőkig egy egzotikus, szinte érintetlen trópusi szigeten.

A formátum szerint a versenyzők már az első nap törzsekbe rendeződnek, a törzsek pedig először csapatversenyként egymás ellen vívnak meg különböző ügyességi, taktikai vagy erőnléti feladatokat, amelyek során különböző túléléshez szükséges eszközöket, élelmiszereket, ivóvízet stb. nyerhetnek. A feladatok természetesen kitartást, problémamegoldó-készséget, csapatmunkát, fürgeséget és/vagy erőt igényelnek. A fizikai, erőnléti és ügyességi feladatokon túl olyan kihívásokat is teljesíteniük kell, mint például a különböző rovarok és nyers hús evése. A törzsek közti sorversenyek körülbelül háromnaponta zajlanak, amiben megküzdenek egymással, és az a törzs, amelyik veszít, egy tagot kiszavaz az aznapi törzsi tanácson. Ahogy fogyatkoznak a törzsek tagjai, egy ponttól kezdődően elindul az egyéni küzdelem. A feladatokon túl a formátum érdekessége, hogy mit hoz ki a túlélés az emberből, taktikusnak kell lennie a versenyzőknek, adott esetben szövetkezniük kell, hogy erősebbek lehessenek. És ami fontos, hogy a helyzet és a környezet, ami körbeveszi a versenyzőket, megindító és érzelmes emberi történeteket generálhat, ami rendesen kihathat a túlélők lelkivilágára.

A dolog érdekessége az álommelóban rejlik, ami azért távol áll attól, hogy valaki több mint egy hónapon át ételért, italért, rendes fekhelyért küzdjön egy trópusi szigeten. Az álommeló egy olyan élvezeti tevékenység, amit az ember szívesen csinál és cserébe még jól meg is fizetik. Ezért gondoltuk fontosnak tisztázni ezt a dolgot az RTL Klubbal, hogy mindenki lássa, mit is kap az ember a műsorban való szereplésért.

A jelentkezőknek nagyjából 40 napot kell túlélniük. Szinte csak magukra és persze adott esetben a társaikra számíthatnak. A versenyzők kapnak minimális ellátmányt, de nekik is tenniük kell azért, hogy ne éhezzenek, a szigeten ők maguk is gyűjtenek élelmet, illetve maguknak kell gondoskodni arról, hogy legyen hol lakniuk, miután elfoglalják a szigetet. Kívülről nézve ez persze egyszerű álommelónak tűnhet, amivel a győztes 20 millió forintot nyerhet, de a túlélőknek ezért komoly feladatokat kell teljesíteniük, amiben a fizikai és szellemi, taktikai képességüket is be kell vetni.

- mondta Pécsi Norbert Sándortól, az RTL Klub sajtókapcsolati vezetője.

Világos, nem koktélozgatásról és delfinsimogatásról szól a műsor. Túl kell élni, ezért is az a műsor címe, hogy Survivor (Túlélő). A jelentkezők a saját adottságaikra, képességeikre lesznek utalva, ezért a műsorba bekerülő versenyzők nem csak egy szimpla interjún mennek át, igaz külön felkészítő tréningen nem vesznek részt, nem kapnak tájékoztatást a helyszínről, annak állat- és növényvilágáról, hogy mi ehető és mi nem. De nem küldenek a szigetre csak úgy akárkit!

A jelentkezési folyamat része a fizikai állóképesség tesztelése is, amiben a szakemberek felmérik, hogy a vállalkozó szellemű játékosok képesek-e kibírni olyan terhelést, ami majd rájuk vár.

- tette hozzá a sajtókapcsolati vezető.

Egy korábbi évadban is volt, akinek egészségügyi okok miatt fel kellett adnia a játékot. Nagyon tág értelemben nevezhetjük ezt álommelónak, de a fizetett kaland talán jobban passzol, mivel a repülőjegye és az utazáshoz valamennyi költsége még az elsőként kieső játékosnak is fizetve van az RTl Klub által, ami azért nem rossz, tekintve, hogy még a 20 millió forintot is sanszosan elviheti.

Aki kedvet kapott, az itt jelentkezhet.