Sümeg környéke elég fagyzugos tud lenni, főleg, ha több héten keresztül tombolnak a mínuszok, éjjel és nappal is. A helyi rendőrőrs a település lovas polgárőreivel karöltve vágott neki az utcáknak, hogy feltérképezze az idős személyek lehetőségeit, figyelmeztették őket a következő napok időjárási körülményeiről, és biztosították őket, hogy ha baj van, nyugodtak keressék őket. 

Lovas polgárőrök? Hogy ilyen is van? 

Bizony van, és nagyon menők, van hozzájuk képünk is:

A szolgálatot teljesítő polgárőröknél mindig van meleg tea és takaró, ha úgy van, segítenek a tűzifát is behordani.

Ha rászoruló személyt látnak, ne feledjék értesíteni a rendőrséget, a 112-es segélyhívószámon!

A tanyavilágban is figyelnek

A Bács-Kiskun megyei rendőrök és a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, valamint az egyik helyi mezőőr Izsák, Fülöpszállás, Kunadacs és Szabadszállás külterületihez tartozó tanyavilágban is ellenőriztek mindent a napokban. Nemcsak a házakban élő időskorúakat látogatták meg, hanem a lakatlan ingatlanokat is ellenőrizték. Az akcióban résztvevők meggyőződtek arról, hogy az idős személyek rendelkeznek-e a fűtéshez szükséges tűzifával.

A felkeresett időskorúaknak szükség esetén a tűzifát is felhasogatták és bekészítették a házakba. 

Mindeközben Budapesten

A járőrök nyolc, a hideg időjárás miatt segítségre szoruló ember megfelelő ellátásáról intézkedtek tegnap óta.

Egy esetben 2017. január 20-án 1 óra körül a BRFK Rendészeti Szervek Közrendvédelmi Főosztályának munkatársa Budapest VIII., Kerepesi úton egy nőre lett figyelmes, aki átfázott a hidegben. A 46 éves nő a rendőrök segítségét kérte, akik a szolgálati autójukba ültették a hölgyet és intézkedtek a megfelelő ellátására.