A Kim család torontói élelmiszerboltja, a Luke's Grocery látszólag olyan, mint egy átlagos üzlet, a színfalak mögött azonban mókusok és emberek folytatnak ádáz küzdelmet egymással. A betolakodók öt éve fedezték fel, hogy a bolt biztonsági rendszere kisemlősök ellen nem túl hatékony, és azóta gátlástalanul ki is használják ezt. Eddig legalább 40 rendbeli csokilopás írható a számlájukra.

A vállalkozást üzemeltető házaspár lánya, Cindy Kim a BuzzFeed kanadai kiadásának idézte fel, hogy szülei megalapozottnak bizonyuló gyanúját először az édességek felől hallható zörej keltette fel. Rövid vizsgálódás után a tettes is meglett: egy galád mókus, ami még azelőtt eliszkolt többféle csokiszeletből álló zsákmányával, hogy bármit tehettek volna ellene.

A mókusmaffia a következő években számos alkalommal ismételte meg a bűntényt, a család ezért biztonsági kamerával kezdte figyelni a tetthelyt. Így aztán sikerült megörökíteni őket akció közben:

Az állatok egyébként azt használják ki, hogy a család a fülledt levegő miatt gyakorta nyitva hagyja az ajtót. A módszerük minden alkalommal ugyanaz. Egy óvatlan pillanatban odasettenkednek a bejárat közelében lévő csokikhoz, majd szájukkal kapják fel a szajrét, és elszaladnak, hogy később, valamivel nyugodtabb körülmények között csapjanak lakomát belőle. 

„Annyira gyorsak, hogy aligha tudjuk elkapni őket. A legtöbbször azt sem tudjuk, hogy egyáltalán itt vannak”

– magyarázta Cindy Kim.

Mivel jobb ötletük már nem volt, a család a Redditen ismertette kálváriáját, hátha valaki tud valamilyen hatékony módszert a tolvajok megfékezésére. Volt, aki azt javasolta, vegyenek kutyát, míg mások egy háló felszerelésében látták a probléma megoldását. Emellett olyanok is szép számmal akadtak, akik szimplán csak viccesnek találták az egészét, vagy kinyilvánították, hogy ők a mókusokkal vannak.

Via Mashable, BuzzFeed