Mivel Donald Trump családja nem tart semmiféle állatot, így félő volt, hogy 150 év óta először egy igazán méltánytalan helyzet áll elő: házi kedvenc nélkül marad a Fehér Ház. A jó hír, hogy már látszik a fény az alagút végén, az újonnan megválasztott elnök fia, a tízéves Barron Trump ugyanis fokozott lelkesedést tanúsít egy Patton névre hallgató, goldendoodle fajtájú kutyakölyök iránt.

A veteránokat különféle programokkal segítő, és elismert állatjogi aktivistának számító Louis Pop a Washington Postnak adott interjújában idézte fel, hogy a kilenc hetes kölyök fotóját egy hálaadás napi ünnepség során dugta Trumpék orra alá a politikus Mar-A-Lago-i házában.

„Menj oda, és mutasd meg Barronnak. Tutira bele fog szeretni”

– mondta neki Donald Trump, és nem is tévedett.

Szerelem első látásra

Barron Trump arcára előbb széles mosoly ült ki, majd könnycseppek jelentek meg a szemében. Le sem tagadhatta volna, hogy mennyire odavan Pattonért. A golden retriever és uszkár szülők szerelmének gyümölcséből születő kutyának – akit George S. Patton II. világháborús generális után neveztek el – ezzel minden esélye megvan arra, hogy a közeli jövőben elnöki kutyaként kezdhessen új életet, és a Fehér Házat tekinthesse rezidenciájának. Louis Pop kifejezetten bizakodó a kérdésben. Már csak azért is, mert eddig szinte minden amerikai elnöknek volt first dogja.

„Ez az elnökséggel jár.”

Sokat segíthet Trump fiának

Patton új tisztsége Barron Trump számára is komoly támogatást jelentene, hiszen elég stresszes lehet neki, hogy kisfiúként kell beköltöznie a Fehér Házba.

„Sokat segíthet neki az átmeneti időszakban.”

Louis Pop szerint ugyancsak a kölyök mellett szól, hogy részben uszkár, így senkinek nem fog allergiás panaszokat okozni, arról nem is beszélve, hogy egyúttal hihetetlenül aranyos is.

Pompás házőrző lesz belőle

Az interjú alatt éppen egy kosár megdézsmálásán fáradozó Patton jelenleg a szobatisztaság rejtelmeivel ismerkedik, illetve egy úgynevezett hős kutya kiképzésen esik át.

„Ez lehetővé teszi, hogy ne csak jó társaság legyen a családnak, hanem védelmező szerepben is fel tudjon lépni.”

Bár a jelek szerint mindene megvan ahhoz, hogy sikeres first dog legyen, Donald Trump szóvivője, Hope Hicks úgy nyilatkozott, még nincs meg a végleges döntés kutya-ügyben, vagyis Patton beiktatása egyelőre nem tekinthető hivatalosnak.

Macska is lakott a Fehér Házban

Ami az előzményeket illeti, Clintonék egy Buddy nevű labrador és egy Socks nevű macska társaságát élvezték Washingtonban, míg Obamáék két portugál vízikutya befogadásával gondoskodtak a fehér házi állatállomány szinten tartásáról.

Barack Obama még 2008-ban ígérte meg lányainak, hogy elnökké választása esetén négylábú tagokkal bővülhet a család. A fajta kiválasztása viszont nem ment valami egyszerűen, mert gyermekei allergiások az állatszőrre. Végül éppen ezért döntöttek a Portugáliában tenyésztett, barátságos természetükről híres kutyák mellett, akikkel ilyen téren sincs probléma. 2009-ben először Bo érkezett hozzájuk, majd négy évre rá Sunny volt a következő csatlakozó. A fotósok lelkiismeretes munkájának hála azóta mindketten világhírűek lettek.

Via The Washington Post, The Sun