Nyugodtan beismerheti, ha legbelül tombol önben az irigység és az igazságtalanság érzése, amikor két Family Guy rész között meglátja egy samponreklám tökéletes arcú modelljét, amint jobbra-balra ráncigálja a haját spontán, mert nincs jobb dolga, vagy mert megérdemli, és ha már úgyis ennyi nőtt a fejére, nem titkolhatja el. 

Persze neki is vannak gondjai a hajzattal: zsírosodik, korpásodik, hullik, töredezik vagy mindezt egyszerre, ezért gyorsan magára keni a jöjjelt is, és két perc múlva olyan frizurája lesz, amit egy ólommal megtöltött nyakmerevítővel sem bírna el az ember könnyedén. 

Ilyen csak velünk, egyszerű fogyasztókkal nem történik soha, pedig, hiába tagadjuk, ezt akarjuk mi is. Hát, most a BBC2 csatornája forgatott egy leleplező videót arról, hogy 

mekkora kamu az összes samponreklám, és micsoda brutális munka van abban, hogy egy modell úgy nézzen ki, ahogy a hirdetésben látjuk. 

Persze, most mondhatja, hogy ezzel eddig is tisztában volt, csúnya gonosz reklámcégek csak a pénzünket akarják, de tudta azt, hogy ezt mégis hogyan érik el? Mutatunk pár részletet a dokumentumfilmből, ön pedig ámul. 

Az álreklámfilm főszereplője Helen Czerski, aki nem modell, sokkal inkább fizikus, tehát egy mindennapi külsejű nő. Na de hogy csinálnak belőle átlagon felüli, sokhajú nőt, és hogy csinálhat ilyet ön is a nagyszobában, ha végre kész a szombati körömpörkölt? Elmondjuk. 

  • Ha van póthaja, használja!
  • Továbbá iszonyú fontos a póthajjal feldúsított frizura tökéletes kisimítása, a nagyobb felületről ugyanis sokkal látványosabban verődik vissza a fény.

 

  • Ahhoz viszont, hogy a fény is a legjobb formáját hozza, nem árt, ha egy fehér, keretes lappal, afféle soft box-szal dolgozunk, amelyen keresztül a lefilmezett alany hajáról visszaverődő fény nem lesz olyan durva, mintha simán csak megvilágítanák. Így látszólag selymesebb, puhább tapintású frizura készülhet, még akkor is, ha egyébként olyan sprőd, mint a smirgli. 
  • Ha szeretnénk, hogy a hajon kívül az arc se legyen visszataszító, akkor érdemes egy halogénszerű, gyűrű alakú fénycsövet az objektív köré rögzíteni - ha ezt most nehezére esik elképzelni, nézze meg a lenti videót. Az ezzel leforgatott jelenetben a modell szeme nem lesz karikás, eltűnnek a bőrhibái, a pupillájáról pedig egy természetellenes, de annál szebb, kör alakú fény tükröződik vissza. 
  • A legfontosabb pedig a greenbox, amely a nevéből adódóan zöld háttérként funkcionál. Ehhez már csak egy olyan személy szükségeltetik, aki hajlandó egy hasonlóan zöld hacukát magára ölteni, vállalva azt, hogy csak a szeme lóg ki belőle. Így egy bottal tudja piszkálni a delikvens hajzatát, mintha az magától lebegne lazán, könnyedén. 
  • Ez az említett segédmunkás olykor egy fél hulahoppkarikával is zaklathatja a modell haját, ezt ugyancsak a fenti videó mutatja meg kiválóan. Amikor véget ér a forgatás, a zöld urat és a hátteret is érdemes eltüntetni, helyette inkább színes-szagos környezetet teremteni a lány mögé, már amennyiben a digitális technikához is ért. 

Most, hogy megtudta A TITKOT, megértjük, ha többé nem mos hajat. Így már nyilván semmi értelme.

Forrás: Daily Mail