Egy húszfős, az újságírás iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló középiskolásokból álló gimnáziumi csoport látogatott az Index szerkesztőségébe, és a diákokat arra kértük, hogy akinek van kedve, írjon egy posztot a Velvetbe. A témát nem teljesen fejből kellett kitalálni, a feladat ugyanis a következő volt:

10 általunk előre összeszedett, instagramos celebfotó közül kellett kiválasztaniuk azt, amelyik szerintük a legérdekesebb, írni hozzá egy címet és egy maximum 3 mondatból álló rövid posztot.

A diákok így kicsit szerkesztőként és újságíróként is kipróbálhatták magukat, hiszen a napi Instagram-termésből kellett kiválasztaniuk azt, amelyet közlésre érdemesnek tartottak, aztán kellett fogalmazniuk a témáról egy lehetőleg minél érdekesebb posztot.

Ám az élmény nem lehet teljes kritikus olvasók nélkül, ezért kérjük, figyelmesen nézze-olvassa végig az alábbi posztokat! Ha egy képről/celebről többen is írtak (Ronaldo volt a legnépszerűbb, akit 12-ből 4-en választottak), akkor a több közül kiválasztottuk a szerintünk legerősebb posztot, és csak az az egy szerepel alább a gimnazisták Instahíradójában. Legalul szavazhat, hogy önnek melyik volt a kedvence – csak egy klikk és örömet szerezhet egy diáknak!

A borítókép Holtzer Gábor fotója – ezúton is köszönjük.

1. Vajon min áll Ronaldo?

Szerző: I JUST WANT TO PUTIN

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Mi mással telhet egy élsportoló napja, mint edzéssel? Az Instahíradó mai alanya valamin áll, aminek a szerkesztőségből senki nem tudja a nevét. De vajon sikerült rajta maradni?

Sikerült?

2. Bruno Marsnál majdnem nagyobb a kutyája

Szerző: Labello

A photo posted by Bruno Mars (@brunomars) on

Bruno Mars is bizonyítja, hogy a kutyák vonzzák a like-okat Instagramon. Neki a kutyája lassan nagyobb lesz, mint ő maga, amivel már közel fél millió lájkot szerzett. A kommentelői ezzel teljesen egyet értenek, legalábbis amelyikük értelmes szöveget tud összerakni.

3. Istenes Bence így ütötte el az idejét múlt héten

Szerző: READY P 8< READY A

A photo posted by Istenes Bence (@istenesbence) on

Ki hitte volna, hogy Istenes Bence boxolni kezdett? Valójában nem is, csak fogadást vesztett Gyuszi bá ellen. Ráadásul minden ütés elől megfutamodott.

4. Forr a levegő Vajna Tímea körül

Szerző: Rebi, Kriszti

A photo posted by Timea Vajna (@timeavajna) on

Az embernek elege lett a régóta tartó, átlagosnál hidegebb, mínuszokban gazdag télből. Ha önnek is tele van már a hócipője a folyamatosan tartó fagyból, jó hírrel szolgálunk: a meteorológusok szerint jövő héttől jön a felmelegedés! Ha szerencsénk lesz, talán Vajna Tímea is megszabadul a hópihéitől.

5. Kim K nem csak a fenekéről rak ki képeket Instára

Szerző: Labello

Kim Kardashian kivételesen a sminkesével való stratégiai megbeszélést közvetíti Instán a feneke jelenlegi formája helyett. Látszik, hogy a kommentelőket technikai dolgok érdeklik a képekről, csakúgy, mint Kim Kardashiant a sminkesétől.

6. Mariah Carey új covert ad ki az újévi koncertjének feledtetésére

szerző: rontap42

A photo posted by Mariah Carey (@mariahcarey) on

Mariah Carey amerikai énekesnő a YG álnevű rapperrel együtt új covert fog pénteken leleplezni. Az Instagramjára posztolt képekre megosztó kommentek érkeztek, kritizálva a két énekes testtartását. Szerinted mire hasonlít ez a testtartás?

Szerinted mire hasonlít ez a testtartás?

Hát ezt alkották a diákok, és most értékeljen ön, az olvasó!

Ha megnézte a hat fotót, amit a gimnazisták érdekesnek találtak, és elolvasta a miniposztokat, amiket írtak hozzájuk (természetesen a két szavazógépet is az ő instrukcióik alapján helyeztük el fent), akkor önön van most a sor. Kérjük, döntsön: melyik poszt lett a legérdekesebb?

Melyik poszt az ön kedvence a hatból?