A francia Abraham Poincheval annyira posztmodern remete, hogy nem vonul el drámaian a világ elől és cuccol be egy barlangba, hanem készített egy saját sziklát, amibe bezárhatja magát. És persze kiállíthatja magát egy múzeumban a műkedvelők számára.

A sziklából önmaga körvonalait vájta ki, ülő pózban, ebben fog egy hetet eltölteni. Ja, és szeretne néhány tojást is kikölteni. Persze az számára is világos, hogy a tojásoknak nem lesz elég egy hét, így azt projektet huszonnyolc naposra tervezi.

A dolog egyébként nagyon ki van találva, a sziklába zárva előre bekészített leveseket és szárított húst fog enni. Ezen kívül természetesen légzőlyukak is vannak a kőben. Az egyetlen dolog, amire AFP riporterének nem tudott válaszolni az, hogyan fogja megoldani a vécézés problémáját. De ki foglalkozik ilyen apróságokkal, mikor Poincheval elmondása szerint, az egész akció célja, hogy

egy belső utazást tegyen és végre rájöjjön, mi is a világ valójában.

Úgy tűnik, ehhez tartozik a tojások kiköltése is. Szerencsére a művész már előre megnyugtatta az állatvédőket, ha sikerrel jár, a kismadarakat a szüleihez költözteti és nem kísérletezik velük tovább.